Skicka video till din HDTV från Android-enheter med HDMI-ut

En av de saker jag tycker om Kindle Fire HD är att den har en HDMI-utport. Massor av andra Android-tabletter och telefoner har också detta. Men till skillnad från HDMI-porten du vanligtvis hittar på en TV eller datorskärm, är HDMI ut på dessa mobila enheter mycket mindre. Det är känt som HDMI-mini och att använda allt vi behöver göra är att få en kabel som passar.

HDMI ut-kablar är billiga och enkla

När det gäller att använda HDMI-ut på din Android-enhet finns det två alternativ. Den första är att hämta en HDMI-minikabel som har en ände som passar in i tv: n medan den andra änden passar in i mobilenheten. Det andra alternativet är att använda en vanlig HDMI-kabel och använda en adapter så att den ena änden passar. Kablar kör vanligtvis under $ 10 (beroende på längd) och adaptrarna är ofta mindre än $ 5.

Dessutom är dessa kablar redo att stödja den nya 4K-upplösningsstandarden.

När du har kabeln bara anslut den till HDMI-uttaget på enheten och anslut sedan den andra änden till TV: n. Bilden ska visas på båda, och du kan fortfarande använda Android för att kontrollera vad som visas. När det gäller Kindle Fire HD är det bra eftersom det innehåller Amazons Prime Instant Video-streaming, men du kan lika enkelt använda Netflix, Google Play, Hulu eller andra streamingtjänster som fungerar på allt som kör Android.

Det är allt där det verkligen är. Om du har en Android-surfplatta som ligger runt, varför inte ansluta den till en HDMI-kabel och använda den för streaming media? Var noga med att kontrollera enhetens specifikationer för att se om den kan skriva ut video i 1080p, annars kommer din bildkvalitet att vara subpar.

Bilder med tillstånd av Amazon