Dropbox vs Box.net: Gratis utgåvor som har granskats och jämförts

Så här handlar det om Box.net vs Dropbox. Ja, de är både molnlagrings- och synkroniseringslösningar. Ja, de båda har ordet " box " i deras namn. Ja, de är båda utmärkta för fildelning av moln. Ja, de är väldigt bra på vad de gör. Men ... de är helt olika.

I en nötskal handlar Dropbox-tjänsten kring konceptet med den magiska fickan. Du lägger något i Dropbox-mappen, och det är där för dig när du behöver det, var du än behöver det, oavsett om du är online, på jobbet, på hemma eller i en kafé, på deras hemsida mm. Box.net å andra sidan är mer av en online arbetsyta som fokuserar på webbaserat samarbete, i andan av SharePoint och Google Docs. Dessa skillnader är ännu mer uttalade i respektive fria versioner, som vi jämför och kontrasterar i denna groovyReview.

Prissättning och planer

Dropbox och Box.net har båda en gratis version som erbjuder 2 GB och 5 GB Cloud Storage, respektive. Dropbox Basic-kontot är ganska mycket fullt ut - du får inte mycket extra funktionalitet genom att uppgradera, bara mer lagring. Box.net Personal Plan är å andra sidan en " lite " version av Box.net Business ( se funktionsnedbrytning nedan) . Den största utelämnandet från det fria Box.net-kontot är skrivbordssynkroniseringsfunktionen . Mer om det senare. För den här översynen talar jag bara om vad du kan få gratis. Men det är fortfarande värt att nämna priset på uppgradering, för en dag kanske du vill.

Dropbox Vs. Box.net Feature / Prissammanställning

Dropbox, som jag nämnde, håller det enkelt. 2 GB är gratis. 50 GB är $ 9, 99 per månad. 100 GB är 19, 99 dollar i månaden. Det kommer ut till ungefär $ 1 per 5 GB per månad . Pro-användare får även Pack-Rat-funktionen, vilket sparar alla tidigare och raderade versioner av dina filer för alltid, istället för att radera dem efter 30 dagar.

Det finns också ett halvhemligt Dropbox for Teams- konto som börjar $ 795 per år (~ $ 66, 25 per månad ) med 350 GB att dela bland fem användare. Du kan läsa mer om det i vår Dropbox for Teams recension.

Box.net ger personliga användare 5 GB gratis. Du kan gå upp till 25 GB för $ 9, 99 i månaden och 50 GB för $ 19, 99 per månad. Detta kommer ut till ca $ 2 per 5 GB per månad . Det är dubbelt så mycket som Dropbox. Obs! Det här lägger bara till lagringsutrymme på ditt konto. Det ger dig inte tillgång till funktioner som endast är tillgängliga för företagsanvändare.

Om du uppgraderar till Business får du 500 GB att dela med alla dina användare. Det kostar $ 15 per användare per månad. Med minst tre användare tittar du på $ 45 / mo för 500 GB, men du får också den expanderade funktionaliteten.

Liksom Dropbox har Box.net en företagslösning: Box.net Enterprise plan . Det här är en anpassad lösning - du måste ringa för prissättning.

För alla kontotyper har Dropbox Box.net-prissättning när det gäller lagringsutrymme för moln och antal användare. Men det betyder inte nödvändigtvis att Dropbox är ett bättre värde. Allt beror på dina behov, som du ser.

Allt detta sägs, det finns en stor vapen race när det gäller fri moln lagring. Så snart Amazon Cloud Drive eller iCloud eller SugarSync börjar erbjuda mer ledigt utrymme, tenderar andra att följa efter. Ovanstående siffror kan inte vara korrekta när du läser det här inlägget.

Box.net Feature Breakdown

Dropbox Prissättning

Åh, en sista sak: Dropbox har ett remissprogram som belönar dig ( och den som registrerar dig med din hänvisningslänk ) med 250 MB ledigt Dropbox-utrymme. Här är min hänvisningslänk om du inte redan har anmält dig till Dropbox och vill ha 250 MB extra utrymme precis utanför fladdermusen. Förra gången vi kollade, kan du få upp till 10, 25 GB gratis Dropbox-utrymme. Box.net har ett remissprogram som betalar dig 25% provision, om du är intresserad.

Överföring och synkronisering

Dropbox är optimerad som en synkroniseringsservice för moln. Som sådan ligger styrkan i skrivbordsklienten. Detta sitter obeskrivligt i systemfältet, så att din lokala Dropbox-mapp synkroniseras över alla dina maskiner och i molnet. För att ladda upp eller synkronisera filer, lägg det bara i din Dropbox-mapp.

Du kan också ladda upp filer från din webbläsare genom att logga in på Dropbox.com. Filer uppladdade via webben kan inte vara större än 300 MB. Filer som synkroniseras via skrivbordsklienten har ingen gränsvärde för filstorlek.

Det vanliga klagomålet om Dropboxs sätt att göra saker är att det begränsar dina synkroniserade filer till en enda mapp. Så, om du vill synkronisera ett par mappar från Mina foton, kommer vissa låtar från My Music och några slumpmässiga filer från skrivbordet att hända utan att ha några hackningar. Du kan dock selektivt synkronisera enskilda mappar i din Dropbox-mapp ( mer om Dropbox-selektiv synkronisering) om du inte vill att personuppgifter ska synkronisera till din dator eller MAC på jobbet. Personligen finner jag inte så mycket av ett krångel-men sedan har jag använt Dropbox i flera år och jag har redan mitt system inrättat för att hålla allt i min Dropbox-mapp.

Som nämnts ovan har Box.net en skrivbordskonfigurationsklient tillgänglig - men du måste vara en företags- eller företagsanvändare för att den ska fungera. Så, Personliga användare lämnas med den webbläsarbaserade enstaka filen eller bulkuppladdaren. Den enda filuppladdaren låter dig bläddra efter en fil på hårddisken.

Bulkuppladdaren kör ett Java-program som låter dig dra och släppa filer i din webbläsare. Uppladdade filer måste vara under 25 MB för Box.net Personliga användare.

Utan en skrivbordskonfigurationsklient är det smärtigt att få filer från Box.net att arbeta lokalt. Du kan ladda ner Box.net-filer en-för-en genom att klicka på pilen och välja Download . För att ladda ner hela mappar måste du uppgradera.

Avsikten är dock att du inte behöver ladda ner filerna för att arbeta med dem lokalt eftersom Box.net låter dig visa / redigera och samarbeta på filer direkt från din webbläsare.

Arbeta med filer i molnet

Det är här Box.net lyser. Dropbox byggdes inte för att redigera dokument på nätet. Du kan förhandsgranska Word-dokument, PDF-filer och andra vanliga dokumenttyper i din webbläsare via delbara länkar. Men när det gäller att komma in och göra ändringar i filer på Dropbox.com kan du inte ( åtminstone inte nationellt ).

Om du vill redigera en fil i din Dropbox-mapp måste du använda ett skrivbordsprogram, till exempel Microsoft Word, OpenOffice, Anteckningar, Photoshop, etc. Du redigerar bara den lokala kopian och den synkroniserar ändringarna i molnet . Jag gillar det på det sättet. Endast problem: stationär programvara är dyrt. Jag skulle vilja kunna redigera Dropbox-filer med Google Dokument eller Picnick eller Zoho, men det sätt som Dropbox är inställt på kan du inte göra just nu.

Box.net handlar däremot om online redigering. Box.net har sitt eget .webdocs-format som är en mycket begränsad version av Google Dokument, men jag skulle inte bry mig om det. I stället kan du redigera dina Box.net-filer med Zoho Office eller någon av de andra webbapparna som pluggar in i Box.net API.

Det finns också minst en app som låter dig redigera Box.net-filer direkt från Microsoft Office, som om du skulle redigera SkyDrive-dokument i Office. Det heter DocsInOffice.com-det är i beta och jag har inte provat det än.

Så, i ett nötskal: Dropbox kräver offline redigering med automatisk synkronisering till molnet när du uppdaterar en fil. Box.net möjliggör online-redigering och tredjeparts webbappredigering . Vilken som är bättre för dig beror på ditt vapenval. Åh, det är också värt att nämna att Box.net kommer att låsa filer när du redigerar dem online för att förhindra konflikter. Dropbox sparar två versioner av dokumentet om en konflikt uppstår.

Samarbeta och dela

Eftersom Dropbox handlar om offline-redigering, är samarbetets omfattning ganska inbyggd i delade mappar. Till exempel har MrGroove och jag Dropbox. Vår delade Dropbox-mapp hålls synkroniserad på båda våra datorer, så om jag laddar upp eller redigerar ett dokument på min hårddisk visas den automatiskt på sin dator.

Dropbox låter dig också dela enskilda filer eller hela mappar med allmänheten via delbara länkar ( inget Dropbox-konto krävs för att visa / hämta filer ). Ta bara en delbar länk för alla filer i din Dropbox-mapp. Det ser ut så här:

https://www.dropbox.com/s/5zw6g8z9hcdnlc8/googlemusicterms.docx

Med en liten tweaking kan du också tillåta offentliga uppladdningar till din Dropbox-mapp om du vill tillåta att människor skickar filer mot att bara dra filer från dig.

Box.nets onlineredigeringsmodell bidrar mer till samarbete än Dropbox. Varje fil har sin egen backkanal och metadata, inklusive uppgifter, taggar och kommentarer. Så, till exempel, kan du redigera filen själv med Zoho Office och sedan förklara vad du gjorde i kommentarfältet på Box.net. Du får även e-postmeddelanden för den här informationen.

Eller du kan tilldela en annan Box.net-användare en uppgift. Du kan även tilldela en klient en uppgift. Om de inte är en Box.net-användare visas de en snabb tre anmälningssida för fältet innan de ges åtkomst.

Börjar du se hur Box.net och Dropbox är grundläggande annorlunda? Box.net innebär att ersätta ditt projekthanteringssystem, dokumentredigeringsprogram och praktiskt taget allt annat du skulle använda för att ta ett projekt från början till slut. Dropbox, å andra sidan, är mer inriktad på att låta dig använda vilket system och program du normalt använder - Dropbox hanterar bara filsynkroniseringen.

Mobilitet och Extensibility

Det sista viktiga området att täcka är rörlighet. Både Box.net och Dropbox ökar aggressivt sin smartphone / surfplattformsfunktion. Dropbox har en mycket trevlig mobilapp för iPhone, iPad, Android och BlackBerry, och det fortsätter att bli bättre med varje uppdatering.

Nyligen har de bara lagt till offline visning av Dropbox-filer ( lägg till dem som favoriter och du kan visa filer utan tillgång till Internet ). Du kan visa PDF-filer, dokument och bilder nativt och ladda upp bilder från kamerans roll eller ta en ny bild.

Med iOS-versionen kan du till och med spara vissa dokument, t.ex. filmer, från Safari direkt till din Dropbox.

Personligen älskar jag verkligen Dropbox mobilappen. Det har sparat min bacon mer än en gång när en kund mailade mig om jag skulle kunna skicka ett dokument medan jag var borta från kontoret. Dropbox-mobilappen låter dig enkelt hitta filen du letar efter, skapa en delbar länk och bifoga den till ett e-postmeddelande. Jag använde också Dropbox för att dela fotoalbum med min mamma. Jag kunde få en bild av hennes barnbarn och sedan få den på sin iPad inom några sekunder via en delad mapp.

Överföring från iPhone till Dropbox är så enkelt att jag ofta använder den för att synkronisera foton och skärmbilder trådlöst i stället för att ansluta telefonen via USB.

Liksom med skrivbords-webbläsareversionen finns det dock inga inbyggda redigeringsfunktioner. Du kan övervinna detta med det stora urvalet av mobilappar som pluggar in i Dropbox API, till exempel Quickoffice, Documents to Go och PlainText, men jag personligen önskar att den byggdes in i dropbox-appen.

Box.net har en mobilapp för Android, iPad och iPhone, samt mobiloptimerad webbplats för andra smartphones.

Det låter dig ganska mycket göra samma sak som Dropbox gör - bläddra i filer och mappar, visa och dela filer, spara filer för offlineåtkomst, ladda upp foton från kamerafältet, kommentera filer etc.

Det har också en flik Uppdateringar som ger dig ett nytt flöde på ditt dokument i ett nyhetsmatningsformat, så att du kan se vem som har redigerat en fil, kommenterat en fil, gjort en uppgift, etc.

När det gäller att redigera filer i mobilen Mobile Box.net kan du inte göra det egentligen. Men tack vare Box.net API kan du redigera Box.net-filer via en tredje parts mobilapp, till exempel Dokument till Go. Faktum är att Box.net har tre sidor mobilappar som pluggar in i Box.net.

Sammantaget är Dropbox- och Box.net-appen ungefär lika jämnt, för nu. Det finns några små skillnader i användargränssnittet, men inget som kvalificerar sig som en spelväxlare.

Slutsats - Vilket är bättre: Dropbox eller Box.net?

Att deklarera en absolut vinnare mellan Dropbox och Box.net ger ingen mening. Till skillnad från Dropbox Vs. Sugarsync, det finns en hel del överlapp i funktionaliteten mellan dessa två tjänster, men i slutet av dagen är de utformade för olika ändamål. Frågan som är verkligen värt att fråga är: " Vad vill jag ha min molnbaserade lagringstjänst att göra? " Om du letar efter ett mycket litet, hands-off-filsynkroniseringsverktyg, gå definitivt med Dropbox . Jag skulle vilja säga att 99% av personliga användare kommer att vara mer nöjda med Dropbox, och möjligen en bra bit av företagsanvändare. Dropbox fungerar som magi. Jag använder det varje dag och jag tänker knappast någonsin på det. Det är så bra programvara ska vara. Om du känner dig svartsjuk och / eller upphetsad efter att ha läst hype kring Apples nya iCloud-tjänst rekommenderar jag starkt att du ger Dropbox ett försök, särskilt om du är en Windows- eller Linux-användare. Jag tycker att du hittar det uppfriskande enkelt.

Men om du letar efter en molnbaserad samverkande arbetsyta, gå med Box.net . Det har massor av samarbetsfunktioner som Dropbox helt enkelt inte har, det viktigaste är ett enkelt sätt att redigera dokument på nätet. Kommentarer och uppgifter är också anmärkningsvärda. Men problemet med Box.net Personal-konto är att du inte får skrivbordssynkronisering. Det förvirrar mig verkligen. Det gör den fria versionen av Box.net fullständigt värdelös som ett backupverktyg och omständligt för något annat än kalkylblad och textdokument. Du kan kanske använda Box.net som en kontorsmöte på nätet-men Google Docs är väldigt bättre på nästan alla sätt - åtminstone för personliga användare ... idag. Box.net är mest användarvänlig för företag / företagsmassa. Stora stora företag som AARP, Six Flags, MTV, Dell, Harvard Business Publishing, DirecTV och Panasonic använder Box.net och älskar det. Så, om du är projektledare eller teknikkoordinator i ett medelstort till stort företag, vill du kanske komma i kontakt med försäljningsteamet Box.net och se hur det kan fungera för dig. Min gissning är att det kan vara mycket mer överkomligt och intuitivt än vad som är svårt för företagets VPN eller virtuella arbetsytor.

Men i slutet av dagen tror jag inte att de flesta av våra groovyReaders faller under den här rubriken. De flesta av oss vill bara ha alla våra filer tillgängliga överallt. Och Dropbox gör det bäst av något molnbaserat lagrings-, arkivskåp eller synkroniseringsverktyg som jag har granskat och använt personligen.

Och det är naturligtvis ingen skada i att få dem båda och prova dem ut i 30 dagar. De är trots allt gratis. Och om du är olycklig med båda, kolla SugarSync.