Microsoft tar PowerShell till Linux och OS X

Satya Nadella Era hos Microsoft håller på att differentiera sig varje år. Först var det den omedelbara utgåvan av Word, Excel och PowerPoint för iPad; då erkände Microsoft att det älskar Linux. Tidigare i år meddelade företaget att det skulle förvärva tillgångarna i Xarmin; utvecklare av verktyg för kodning används för att göra appar till iOS och Android. SQL Server, företagets populära databasstyrningssystem kommer också till Linux. Microsoft tillkännagav också att det skulle öppna källan. NET Core, en viktig del av tekniken som ligger till grund för mycket av Microsofts utvecklingsplattformar.

Det senaste exemplet på Microsofts öppenhet är PowerShell-kommandoradsverktyget. Programvaruföretaget meddelade att det skulle föra programvaran till plattformar som OS X och Linux för första gången. PowerShell är ett kommandorads- och skriptverktyg som används för systemadministration av Windows-baserade nätverksmiljöer. PowerShell är djupt integrerat i många av Microsofts servern baserade produkter som Windows Server och Exchange Server. Microsoft kom fram till att många av sina kunder kör heterogena miljöer som innehöll en blandning av Linux- och Windows-baserade system. Detta gav Microsoft en drivkraft för att ta med sin tidigare proprietära teknik till open source rival.

Microsoft vill tjäna kundernas preferenser som plattform för att köra alla sina arbetsbelastningar - både Linux och Windows. Detta nya tänkande gav bemyndigande .NET-teamet till porten. NET Core till Linux och som i sin tur aktiverade PowerShell till porten till Linux också. PowerShell på Linux är nu utformat så att kunderna kan använda samma verktyg och samma personer för att hantera allt från var som helst. Den är ursprungligen tillgänglig på Ubuntu, Centos, samt Red Hat, och kör även på Mac OS X. Fler plattformar kommer att läggas till i framtiden. Du kan ladda ner Alpha-byggnader och kolla källkoden från GitHub.

Nu kan användare över Windows och Linux, nuvarande och nya PowerShell-användare, även applikationsutvecklare, uppleva ett rikt interaktivt skriptspråk samt en heterogen automatiserings- och konfigurationshantering som fungerar bra med dina befintliga verktyg. Din PowerShell-kompetens är nu ännu mer marknadsförbar, och dina Windows- och Linux-team, som kanske har varit tvungna att arbeta separat, kan nu lättare arbeta tillsammans. Källa

Med utgåvan av Windows 10 Anniversary Update, tog Microsoft det ett steg längre genom att integrera Windows Subsystem för Linux i operativsystemet. Detta ger utvecklare och IT Professionals intim tillgång till kraftfulla kommandoradsverktyg som BASH. Det finns spekulationer om vad Microsoft kommer att ge bredvid Linux. Ballmer / Gates år är säkert bakom oss; Microsoft deltar nu i en tid av samverkan och kunddriven innovation. Det här är verkligen en win för industrin och Microsoft-kunderna.