Windows 8 Komma i oktober 2012?

Det är CES-tid och företag meddelar ständigt nya produkter. Men tillgängligheten av Windows 8 i oktober skulle vara en av årets största nyheter. Många tecken pekar i den riktningen.

Under en briefing och demo-session med pocket-lint, Janelle Poole, direktör för PR-företag i Windows Business Group, har föreslagit att ett oktober release datum är ganska möjligt för det nya operativsystemet. Hon sa att Windows-utgåvor inträffar ungefär en gång vart tredje år, och oktober markerar tre år sedan Windows 7, företagets senaste operativsystem har släppts.

Ändå var hon säker på att lägga till att Microsoft slår en milstolpe åt gången, med nästa som den offentliga beta i februari.

Jag kommer ihåg att Steve Ballmer tillkännagav release av Windows 7 beta build 7000 till MSDN och TechNet-abonnenter på CES 2009. Därefter markerade oktober 2009 lanseringen av operativsystemet.

Saker är liknande den här gången och eftersom Steve Ballmer också sa förra året att den nya generationen Windows OS skulle lanseras 2012, är det troligt.

Efter att ha testat Windows 8 på en tablett kan jag bekräfta att den har massor av potential.

Vi har i alla fall väl förberedda för utgåvan av det nya operativsystemet, med många Windows 8 Developer Tutorials och How Tos redan!

Om du missade det här är den viktigaste delen av Microsoft CES Keynote där nya Windows 8-funktioner visas.

">