Byt namn på Windows 7-gästkontot [How-To]

I en tidigare artikel från förra veckan omfattade vi hur du konfigurerar ett användarkonto i Windows 7 och definierar tillgången på gästkontot. Låt oss ta den till nästa nivå och förbättra säkerheten lite genom att ändra namnet på gästkontot. Varför? Tja, omdirigering av gästkontot är alltid en bästa säkerhetsåtgärd, eftersom vissa skadliga / virusprogram försöker infiltrera din dator via ett aktiverat gästkonto eftersom det vanligtvis inte är något lösenord för det kontot. Om du byter namn på kontot brukar brukar virusautomatiseringen försöka utnyttja gästkontot.

Obs! Den här funktionen är inte tillgänglig i Home Premium eller lägre versioner av Windows 7 .

Så här förbättrar du systemsäkerhet genom att ändra namnet på Windows 7-gästkontot

1. På Start-menyn i Windows 7, skriv secpol.msc i sökrutan och sedan på Höger E nter .

2. Fönstret Lokal säkerhetspolicy ska visas. Navigera till lokala policyer> Säkerhetsalternativ. En gång där, högerklicka konton: Byt namn på gästkonto och välj Egenskaper.

3. I den vita rutan är Ente ett nytt namn för gästkontot. Klicka på OK för att spara ändringar och avsluta.

Gästkontot ska ta på det nya namnet du bara har skrivit in. Nu när vänner kommer över och använder din Windows-dator, kommer de att veta att du är en groovyReader som dem med några knep på din ärm! Du kan även se ut som en tankeväckande vän genom att ändra gästkontot till deras namn! Den enda nackdelen är att du kan bli den nya go-to-killen för alla dina väns datorproblem. Oroa dig inte, är här för att hjälpa till med vårt gemenskaps tekniska supportforum!

groovyDisclaimer - När det gäller säkerhet är ingenting 100%. Säkerhet handlar om LAYERS. Tänk på det, för att säkra dig hemma låser du vanligtvis dörren, låser fönstren, installerar ett larm, får en vakthund eller illamående havsbas med laserstrålar etc. Datorer är desamma. Håll datorn fullständigt patched, installera Anti-Virus Software, kryptera känsliga dokument, begränsa åtkomst till vissa program och läs för de senaste tipsen om informationssäkerhet. Beviljas, det är bara början på att hålla ditt system skyddat mot de onda, men jag tror att du får poängen.