Tips för Windows 7: Gör viloläge eller sova det vanliga strömalternativet

När du stänger av datorn väljer du alltid sömn eller viloläge? Skulle det inte vara lättare att få det att göra som standard när du klickar på strömbrytaren? Om så är fallet, gör du så här för att göra ditt vanliga strömalternativ standard i Windows 7.

Ställ in standard strömalternativ i Windows 7

Först och främst, om du vill använda Hibernate som ett alternativ, måste du ta bort det. För att göra det, kolla in vår artikel om hur du aktiverar viloläge i Windows 7.

Nu för att ställa in standardåtgärden för strömbrytaren i Start-menyn, högerklicka på Start-knappen och klicka på Egenskaper.

Därefter bör du se fliken Startmeny öppen i Aktivitetsfältet och Startmenyegenskaper. Bredvid Power Button Action väljer du den åtgärd du vill ställa in som strömbrytarknappen. Jag antar att de mest populära valen skulle vara sömn, viloläge eller stänga av, men de andra alternativen att byta användare, logga ut, etc. är också tillgängliga.

Här har jag valt Hibernate, och nu är det listat som standardåtgärd på strömbrytaren på Start-menyn. Självklart om du vill göra något annat kan du klicka på förlängningsmenyn för att låsa den, logga ut, byta användare etc.

Om du använder den gamla skolans tangentbordsgenväg Alt + F4 för att stänga av ditt Windows 7-system, kommer du också att välja det som du väljer.

Att stänga av datorn är definitivt mer framåt än att stänga Windows 8.x - även om det finns en massa sätt att göra det. Här är några andra knep du kan använda för att stänga av Windows 7:

  • Skapa en avstängning eller återstart genväg
  • Skapa en avstängningsknapp som kan avbrytas

Vad är ditt favorit sätt att stänga av din Windows 7-dator? Lämna en kommentar nedan och meddela oss.