Program spårar USB-portar på din dator

Jag har letat efter år för ett program som gör vad Zentimo gör. Vad det gör är att jag får se vad som är kopplat till - låt mig räkna dem-34 USB-portar på min stationära dator. Och det är plus fyra kortplatser för att läsa kameraminneskort som min dator behandlar som USB. Jag har också vid varje tillfälle upp till fem tumminheter och fem externa hårddiskar. Om jag behöver koppla bort någonting, är det oftast ett gissningsspel vilket av enheterna som ska klicka.
På en bra dag är skärmdumpen till höger den typiska Windows-listan över externa enheter och flash-enheter och andra datorleksaker som är anslutna till mina USB-portar. På en dålig dag försöker jag inte ens räkna ut det. Jag drar bara vad jag vill ha ur USB-platsen och hoppas jag förstör inte all data på den.
Med Zentimo kan jag nu läsa på mina USB-komponenter med ett enkelt klick på en ikon för aktivitetsfältet, som visas i skärmbilden nedan. Och märker att jag kan få en kort lista som döljer kringutrustning, du behöver inte ha behörighet att koppla bort. Ett klick ger mig en längre lista som innehåller allt som bifogas mina USB-enheter. (Vissa av dem två gånger, det verkar.)

Zentimo är vad vi i datahandeln kallar en OTP, akronym för en-trick-ponny. Det gör inte mycket mer än vad jag har visat dig. Det finns tillfällen då det enda tricket kan vara fruktansvärt användbart.

Och åh, vi i datahandeln säger inte "OTP." Skämtar bara.