Skydda din e-postadress när du skickar den online [Hur-till]

Att posta din e-postadress på Internet är en nödvändig ondska från tid till annan. Kanske ber du om en Google Voice-inbjudan eller en Google Wave Invite ?? Eller kanske du försöker sälja något på din webbplats och behöver publicera en kontaktadress?

Oavsett orsaken, problemet med att skicka din adress på nätet är att det finns tusentals människor som slimballs där ute som aktivt skördar e-postadresser för sin egen spammiga vinst. Så i den här artikeln ska jag prata om hur du kan förhindra att din e-postadress hamnar i dessa människors händer eller åtminstone PRY för att göra det svårare för dem.

Vad händer med spammare i alla fall?

Standard email harvester (tjuv) vill ha din e-postadress av en eller flera av följande skäl.

  1. Att skräpa dig med skräppostmeddelanden fyllda med annonser och affilierade länkar för deras ekonomiska vinst.
  2. Att sälja din e-postadress till spammare (se ovan.)
  3. Att skicka dig skadliga Phishing-e-postmeddelanden i ett försök att stjäla värdefull personlig eller finansiell information från dig.
  4. Att skicka en förtäckt trojan, virus eller spionprogramfiler som försöker stjäla din lista med e-postkontakter och annan värdefull information, eventuellt även överta ditt system (igen, se # 3.)

Numera görs 99% av email thievery med hjälp av automatiserade program eller programvara robotar som kryper på Internet och letar efter e-postadresser som de kan hålla sig i sin databas. Beviljas, företag som GMAIL, Hotmail, Yahoo! Mail eller någon annan gratis e-postleverantör kan också skörda e-postadresser, men det är en annan artikel för en senare tidpunkt.

Resterande 1% görs manuellt genom att anställa låglöneansatte över hela världen för att söka på nätet manuellt och leta efter e-postadresser. Med tanke på att majoriteten av problemet är automatiserat, låt oss slåss motorerna med hjälp av några gratis tjänster.

Vad är lösningen?

1. Ett snabbt trick för att slå automatiska e-posttjuvar är att bara ta bort en textversion av din e-postadress från Internet genom att lägga den som en bild som bara en människa kan läsa. Detta råd inkluderar också att du inte skickar din e-postadress som en del av filnamnet (även undvik att använda det HTML-taggen "ALT" om du skickar in den på din webbplats.)

Här är ett exempel nedan med hjälp av en tjänst som Nexodyne.

Det enda problemet med att använda en bild är att vissa skördar för e-post skördar kan läsa text, även om de lagras i en bild. En annan nackdel med denna metod är att det inte alltid är praktiskt att skicka en bild av din e-postadress när du skickar en kommentar till en blogg eller ett forum.

2. Det nästa alternativet att skydda din e-postadress använder en Online Captcha-tjänst. Det här gör det vanligtvis möjligt att gömma din e-postadress bakom en länk som gör att någon löser ett pussel innan de kan se den. Med re-captcha eller scr.im måste en användare först lösa en captcha, vilket i huvudsak är samma sak som att läsa en bild. Det fina med att använda dessa onlinetjänster är att pusselbildsteknikerna uppdateras regelbundet och vanligtvis framför bildläsningsbotsarna (för nu .).

För både # 1 och # 2 kopplade jag till flera av dessa webbplatser. Men här är en enkel uppdelning som jag hade rekommenderat att gömma din e-postadress:

  • http://services.nexodyne.com/email/
  • http://mailhide.recaptcha.net/
  • http://www.contactify.com
  • http://scr.im/

3. Ett annat mindre vanligt sätt att skydda din e-postadress är att spela in det som en ljudfil. Medan du använder denna metod nästan garanterar att en skördare inte stjäl din e-postadress, har den dess egna nackdelar också. En användare måste ha ljud aktiverat och måste lyssna på ljudfilen för att få e-postadressen.

Är min e-postadress säker?

Även om du har tagit alla säkerhetsåtgärder i världen är det fortfarande möjligt att någon annan postade din e-postadress i allmänhetens vy någonstans på nätet. Ett snabbt sätt att ta reda på det här är att göra en internetsökning på Bing eller Google för din e-postadress.

Beroende på vad du tycker finns det inte mycket du kan göra åt det än att få ett bra SPAM-filter på din e-postadress eller fråga webbägaren att ta bort den från webbplatsen.

Skulle älska att höra några kommentarer om hur du gömmer din e-postadress när du skickar den till offentliga webbplatser. Missade jag din favorit tjänst för att göra något? Släpp en anteckning i kommentarerna och gå med i diskussionen.