Windows 10 Tips: Installera och felsöka. NET Framework

Microsoft. NET Framework är en mjukvarumiljö för att bygga en mängd olika applikationer för Windows. Många populära applikationer använder den för att fungera, och vissa appar kräver en specifik version av .NET Framework runtime till jobbet. Windows 10 innehåller stöd för version 2 .0 och senare ovan. Här ser vi hur du aktiverar och felsöker installationen.

Ibland installeras eller körs inte äldre program korrekt eftersom de kräver de äldre .NET runtime-versionerna. Men Windows 10 har dem inte aktiverade som standard, vilket är ett problem du kanske har. Här ser vi hur du aktiverar och felsöker installationen.

Aktivera. NET Framework i Windows 10

Om .NET Framework-versionen ett programbehov inte är installerat, Du får ett felmeddelande som det som visas nedan. Applikationsfelmeddelandet kommer vanligtvis att specificera den version som krävs. .NET 3.5 som ingår i Windows 10 innehåller det fullständiga installationspaketet, som innehåller fullständiga runtime installationspaket för .NET 2.0 och 3.0 för tidigare versioner av Windows. Så det är inte nödvändigt att ladda ner en äldre version om din ansökan kräver det.

Tryck först på Windows-tangenten + R och skriv: optionalfeatures.exe och tryck på Enter. Dialogrutan för Windows-funktioner på eller av kommer att komma upp. Expand. NET Framework 3.5 (innehåller .NET 2.0 och 3.0). Kontrollera både HTTP-aktivering för Windows Communication Foundation och Windows Communication Foundation Non-HTTP-aktivering. Klicka på OK för att starta installationen.

Klicka sedan på Hämta filer från Windows Update och vänta medan filerna hämtas och installeras.

När installationen är klar stänger du av den installerade datorn och startar om datorn. Det är allt. Nu kan du börja använda de program som kräver de gamla versionerna av .NET Framework.

Felsökning. NET Framework Installation

Ibland kan installering av .NET Framework vara svårt på grund av olika faktorer som skadade systemfiler eller ingen aktiv Internetanslutning. Låt oss börja med det första alternativet, vilket är att reparera lämpliga filer som används för att underlätta installationen av .NET Framework.

Det första du behöver är tillgång till ditt Windows 10 installationsmedium. Om du inte har det, kolla in vår artikel om hur du laddar ner ISO-filen. Fortsätt att sätta in din Windows 10-skiva eller montera Windows ISO-filen. För mer om hur du använder ISO-filer i Windows 10, läs vår artikel: Så här monterar du och bränner ISO-filer i Windows 10.

Tryck på Windows-tangenten + X för att hämta den dolda användarmenyn och välj sedan Kommandotolk (Admin).

Nu måste du ange följande kommando:

DISM / Online / Aktivera-Feature / FeatureName: NetFx3 / Källa: d: \ sources \ sxs / All / LimitAccess

Starta om datorn och försök sedan aktivera .NET Framework igen. Om problemet kvarstår kan nästa alternativ du försöka reparera datorn genom att använda avancerad start. Använd Windows 10 ISO eller installationsskivan, starta installationen och följ instruktionerna på skärmen. En reparationsuppgradering liknar en in-place-uppgradering; du ersätter bara skadade systemfiler med färska från installationsmediet.