Lås upp den hemliga katten som samlar påskägg i Android 7.0 Nougat

Om du är Android-användare och enheten har Android 7.0 Nougat kan du vara intresserad av att låsa upp den dolda katten som samlar påskäggsspel.

Android-användare ska vara bekanta med påskäggspelen som den dolda Flappy Bird-klonen som du kan hitta i Android 6.0 Marshmallow. Det finns en annan version av det spelet som väntar på att vara upplåst i Android Lollipop 5.0 också.

Med den nyaste versionen av Android 7.0 kommer Nougat med ett nytt påskägg som heter "Android Neko". Det är inte ett spel i traditionell mening som Flappy Bird klonen som de två tidigare versionerna av Android som nämns ovan. Det finns ingen spelskärm eller kontroller, men det är roligt att leka med. Du samlar virtuella katter genom att lägga ut mat och vänta på att de ska dyka upp.

För det här exemplet använder jag en Nexus 6P som kör Android Nougat 7.1.1. Medan några steg kan variera beroende på enheten ska den fungera med andra telefoner som kör Android 7.0. Här är en titt.

Android Nougat katt samla påskägg

  1. Öppna Inställningar på din telefon och bläddra ner till Om telefon och tryck på den.

  1. Tryck snabbt på Android Version tre till fyra gånger tills en stor "N" visas på skärmen.

  1. Tryck snabbt på N snabbt fyra till fem gånger, tryck sedan och håll den intill tills telefonen vibrerar och du ser en liten kattemoji visas under N och sedan blekna.

  1. Dra med två fingrar uppifrån på skärmen ner för att visa menyn Snabbinställningar och tryck på ikonen Redigera.

  1. Du ska nu se en ny kattansikteikon under avsnittet Drag att lägga till kakel som är märkt "???? Android påskägg ". Dra och släpp den till toppen för att lägga till den i snabbinställningsmenyn.

  1. Tryck på bakåtknappen och du ska se en ny skålikon som är märkt "Tom maträtt" - tryck på den. då får du fyra alternativ: Bits, Fish, Chicken, eller treat. Välj vilken du vill lägga ut för att locka de virtuella katterna.

  1. Nu väntar du bara på några minuter (i mitt fall var det timmar) och så småningom när en katt kommer runt får du en anmälan som låter dig veta att en katt har anlänt.

  1. Öppna meddelandet för att visa menyn "Katter" som visar alla katter du har samlat över tiden genom att lägga ut mat. Du kan trycka på någon av de samlade virtuella katterna och ge dem ett eget namn. Du kan också länge trycka på någon av katterna och antingen radera eller dela den via Twitter, Email och andra tjänster.

Som jag nämnde tidigare är det inte ett actionspel där du undviker hinder eller skjuter och spränger saker, men det är ett intressant nytt påskägg för Android. Jag har fått höra det är som Pokémon. Jag har aldrig spelat Pokémon så jag skulle inte veta det. Jag har bara haft ett par katter att dyka upp än så länge, men jag antar som tiden rullar, du kommer att kunna samla dem alla.

Ge det ett försök och meddela vad du tycker om det här nya Android påskägget genom att lämna en kommentar nedan.