Windows 10 Tips: Hitta och använd Internet Explorer när det behövs

Microsoft introducerade en renare och snabbare webbläsare i Windows 10. Den nya webbläsaren heter Microsoft Edge är mycket snabbare och mer intuitiv än någon tidigare version av Internet Explorer.

Microsoft avviker självklart från Internet Explorer i Windows 10. Det är inte klart i enkel visning för enkel åtkomst längre. Som standard finns det ingen IE-ikon på aktivitetsfältet eller skrivbordet, ingen levande kakel på Start-menyn, och den är inte ens listad under "Alla appar" på Start-menyn.

Det kan hända att en sida inte laddas korrekt, och du måste öppna den i Internet Explorer, eller kanske du har egenutvecklad programvara som kräver att den körs.

Om du verkligen behöver det, är det här varmt att hitta det och Microsoft Edge har ett enkelt sätt att öppna en webbsida som kräver IE.

Hitta och använd Internet Explorer i Windows 10

För att hitta det, skriv bara : Internet Explorer i sökrutan i Cortana och tryck på Enter eller välj det från resultaten längst upp.

Om du upptäcker att du kommer att behöva IE oftare än vid speciella tillfällen, högerklicka på den och välj Pinna till Start eller Pinna till Aktivitetsfält för enklare åtkomst.

Du kan också hitta den under det mest använda avsnittet på Start-menyn och peka det därifrån.

Använda IE från Microsoft Edge

Om du använder Microsoft Edge kan du komma över en webbplats som inte levereras korrekt, eller behöver IE att fungera korrekt. Att få det att öppna från Edge är enkelt.

På sidan som inte fungerar korrekt klickar du på ikonen Fler åtgärder i övre högra hörnet. Välj sedan Öppna med Internet Explorer i listan.

Medan Microsoft Edge har några intressanta funktioner som gör det unikt, är det ett stöd för tillägg eller tillägg. Microsoft säger att stöd för tillägg kommer att komma i framtida uppdateringar men.

I en ny intervju med The Verge sa Microsoft Edge-programansvarig Drew DeBruyne: "Vi gör mycket arbete för att i huvudsak stödja samma API som Chrome gör." Och han noterade också att tilläggen kommer att finnas tillgängliga i Windows Store .

Alla älskar sina favorittillägg för deras webbläsare, och tills de stöds i Edge, kanske du vill ändra din standardwebbläsare.