Windows 10 tröskelhändelse täckning

Microsoft planerar att hålla en timmes briefing i morgon från San Francisco för att visa fram framtiden för sitt operativsystem kodenamed "Threshold" internt och kallade Windows 9 Windows 10 av alla andra. Sammanfattningen börjar kl 10:00 PT och varar i en timme.

Från det vi vet kommer detta tillkännagivande att fokuseras på företagsfunktioner som de flesta företag trodde saknades från den kontroversiella, konsumenten-första, touch-först, Windows 8.

Windows 9

Vi har sett några skärmdumpar och videor av den nuvarande Tekniska Preview-byggnaden som de nedan.

Den nya versionen kommer huvudsakligen att klara av bristerna i Windows 8. Medan det fortfarande finns ett modernt plattorbaserat gränssnitt, förväntas det strama upp Windows 8.1 och göra det enklare för stationära användare. Det kommer att se återkomsten av en ny modern startmeny, borttagning av charms, en ny virtuell skrivbord (liknande Linux), moderna appar kommer att köras som flytande fönster på skrivbordet (tänk modernmix) och mycket mer.

Å andra sidan kommer det att göra det moderna gränssnittet lättare att använda på tabletter. Förhoppningsvis ser vi den tekniska byggnaden för företag som är tillgänglig för nedladdning för teknikentusiaster och programmerare.

Medan en timmes händelse inte kommer att strömma live finns det flera ställen på nätet som kommer att vara live bloggar det. Här är några ställen som jag kommer att hålla ett öga på under sammanfattningen:

  • Verge via live blogg
  • Paul Thurrott kommer att vara på evenemanget och täcka det via hans Twitter-konto

Även om det här inte är händelsen som kommer att avslöja allt om det nya operativsystemet, är det spännande tider för Windows-entusiaster och när vi händer på de första Windows 9-byggnaderna kommer vi definitivt att visa upp vad vi hittar.

Och du då? Var planerar du att få din Windows 9 briefing fix? Lämna en kommentar nedan och meddela oss.

Kolla in dessa läckta videor av den tekniska förhandsgranskningen i Windows 9 från den tyska webbplatsen WinFuture.

Windows 9 Startmeny i åtgärd:

">

Windows 9 virtuell skrivbordsfunktion:

">