Amazon introducerar Kindle Fire HDX-tabletter med förbättrade specifikationer

Amazon har tagit ett stort steg framåt med sin nya Kindle Fire HDX-serie av tabletter, som erbjuder förbättrade specifikationer och skärmar. Här är en titt på vad som är nytt.

Snapdragon 800 power

De nya Amazon Kindle Fire HDX-tabletterna är tillgängliga med 7 och 8, 9 tums skärmar. Båda versionerna drivs av den nya Qualcomm Snapdragon 800 CPU, tillsammans med 2 GB RAM-minne. CPU-enheten körs på 2, 2 GHz, med den grafiska sidan av saker som hanteras av den nya Adreno 330-grafikmotorn.

Detta bör särskilt vädja till de som spelar spel på sina tabletter.

Display-wise har 8, 9-tumsversionen en upplösning på 2560 x 1600 (339 ppi), medan den 7-tums Kindle Fire HDX har 1920 x 1200 pixlar, som den nya Google Nexus 7. Bildskärmen lovar perfekt sRGB-färgåtergivning, som såväl som dynamisk bildkontrast och minskad bländning.

Det intressanta är att genom att inkorporera beröringsskiktet i glasskärmen, bland annat är 8, 9-tabletten lättare än den föregående generationen. Den väger 13, 2 uns.

Båda tabletterna har HD-kamera på framsidan, men den 8, 9-tums en lägger också till en bakre 8 megapixelkamera, så du kan ta bilder och HD-videor. Också på hårdvarufronten lovar Amazon 11 timmars batterilivslängd - vi får se hur det kostar i vardagen.

Mayday!

När det gäller programvara körs båda tabletterna Fire OS 3.0, aka Mojito, Amazons gaffelversion av Android. Den mest intressanta saken är, enligt min mening, Mayday-knappen, tillgänglig i Snabbinställningar. Den här knappen kommer att få dig i kontakt med en Amazon-expert som visas i en flytande videobox när du behöver veta hur man gör något.

Tjänsten är tillgänglig 24/7, gratis och du bör få en supportperson inom 15 sekunder. De kommer att kunna styra din surfplatta via en fjärrdator-liknande teknik. Om du undrar, kan du se live support tech på din skärm, men de kommer inte att se dig. Så du behöver inte oroa dig för hur du ser när du får stöd.

Amazon-funktioner du har vuxit för att vänja dig, som Prime Instant Videos, eller röntgen för musik, filmer och TV, finns även här.

Företagsstöd förlängs också, eftersom fler och fler företag tenderar att stödja en "Bring Your Own Device Policy". Stöd för kryptering av användarpartitionen tillhandahålls, liksom för säkra intranätwebbplatser med Kerberos-autentisering. Fler företagsfunktioner kommer att finnas tillgängliga i version 3.1 av operativsystemet.

Kindle Fire HDX Prissättning

Amazons politik att inte prissätta sina enheter och tjäna pengar på sina tjänster istället finns fortfarande på plats.

Den 7-tums Amazon Kindle Fire HDX startar på $ 229 för den 16 GB WiFi-versionen med annonser och kan gå upp till $ 424, om du får 4G-versionen med 64 GB internminne och AT & T eller Verizon-datatjänster.

När det gäller 8, 9-tums tablett är 16 GB-versionen med WiFi bara och annonser $ 379. Priset kan gå upp till $ 594 om du vill ha en 4G-dataanslutning, 64 GB internminne och inga annonser.

Tabletterna är tillgängliga för förbeställning nu och kommer att släppas den 18 oktober.