Windows 10 Technical Preview for Phones Visual Tour

Vi installerade Windows 10 Technical Preview för telefoner på Lumia 635 och här är en titt på några av de nya och anmärkningsvärda funktionerna du kan förvänta dig.

Windows 10 Tech Förhandsgranskning för telefoner

Microsoft rullade ut sin tekniska förhandsgranskning av Windows 10 för telefoner förra veckan och samtidigt som de enda Lumia-telefonerna som kan köra den är låga till mellanklass Lumia-telefoner som inkluderar: Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 och Lumia 830.

Tänk på att den här första versionen har flera fel och stabilitetsproblem, beroende på telefonens modell. Den goda nyheten är om du upptäcker att det är för buggy för din smak, du kan rulla tillbaka till Windows 8.1. För att göra det behöver du ladda ner Windows Phone Recovery Tool (direktlänk) till din dator, anslut din telefon och följ instruktionerna på skärmen.

Om du vill testa Windows 10-teknik förhandsgranskning på datorer eller för telefonen måste du registrera dig för Windows Insider Program. Processen är enkel och om du vill läsa: Så här installerar du Windows 10 Technical Preview för telefoner.

Hittills har jag haft lycka till med den här versionen, men jag har läst massor av rumblings från människor som har provat det på andra Lumia-modeller, och bara installera förhandsvisningen är huvudvärk. Microsoft sa i sitt Blogging Windows-inlägg att den här förhandsgranskningen kommer att finnas tillgänglig för avancerade telefoner som Lumia 930 och 1520 snart. I sin post säger företaget:

Vi har en funktion som snart kommer att kallas "partitionsstygn" som gör det möjligt för oss att justera OS-partitionen dynamiskt för att skapa utrymme för installationsprocessen för att kunna uppdatera operativsystemet på plats. Innan det kommer in behövde vi enheter som konfigurerades av mobiloperatörer med tillräckligt stora OS-partitioner för att möjliggöra en inbyggd uppgradering, och många av de större telefonerna har mycket snäva OS-partitioner.

Har du installerat Windows 10-förhandsvisning på din Windows Phone än? Hur har din erfarenhet varit så långt? Lämna en kommentar nedan och berätta om det.

Kom också ihåg att när allt är klart kommer Windows 10 att köras på telefoner, datorer och surfplattor, och i vardagsrummet med Xbox One.

För att gå med andra entusiaster och följ Windows 10-resan, registrera dig för vårt gratis forum: Windows10Forum.com