Windows 10 Redstone Build 14295 för mobil och PC Släppt till Insiders

Microsoft släppte idag Windows 10 Redstone Build 14295 till Windows Insiders i Fast Ring för PC och Mobile. Detta kommer på klackarna i den senaste veckans Redstone Build 14291 som inkluderade förlängningsstöd för Microsoft Edge och andra nya funktioner.

Denna byggnad är inte lika spännande som den sista, men den innehåller många korrigeringar och prestandaförbättringar.

Om du testar Redstone på din Windows Phone, är det värt att notera att förutom detaljhandelsmodellerna, dvs Lumia 550 eller Lumia 950, finns det några äldre modeller som kommer att kunna köra den. Microsoft har en lista över telefoner som stöder förhandsgranskningen av Mobile Insider. Företaget anger att det enda undantaget är Lumia 635. Microsoft säger att det kommer att läggas till vid ett senare tillfälle.

Windows 10 Redstone Build 14295

Enligt Microsoft exec Gabe Aul har följande problem åtgärdats för PC:

  • Vi åtgärda problemet som orsakade datorer att frysa när du kopplar in en Xbox One eller Xbox 360-kontroller och andra spelportar.
  • Vi har löst ett problem där Microsoft Edge skulle uppdatera fliken om du trycker på kepslås i ett lösenordsfält.
  • Vi har löst ett problem som hindrar Xbox-appen och andra Xbox Live-aktiverade appar och spel från att logga in.
  • Vi har fixat drivrutinsfelet som förhindrar Kaspersky Anti-Virus, Internet Security eller Kaspersky Total Security Suite installerat från att fungera som förväntat i byggnader från Development Branch.

Följande korrigeringar gäller för mobilversionen

  • Vi löst problemet där om du återställer telefonen på Build 14291 och återställer telefonen från en säkerhetskopia, kommer återställningen att misslyckas med att installera appar från listan med program för säkerhetskopiering och lämnar tomma grå titlar i Start. Du ska kunna återställa din telefon på den här byggnaden, göra en återställning från en säkerhetskopia och ha dina appar installerade och återställda på lämpligt sätt.
  • Vi löst ett problem där nya språk och tangentbord inte hämtades. Det finns emellertid ett problem där "Ubo" startas inte i inställningsappen efter att ha laddat ner ett nytt språk eller tangentbord. Du måste gå till Uppdatering och säkerhet> Telefonuppdatering och starta om telefonen manuellt därifrån för att det nya språket och tangentbordet ska träda i kraft.

Det finns dock en lång lista med kända buggar.

Kända Windows 10 Bygg 14295 PC-problem

  • Vi är medvetna om problem med Narrator och andra skärmläsare apps som inte kan läsa menyalternativen i Feedback Hub, samt problem med Narrator som inte läser markerad text i Feedback Hub, Cortana och andra appar. Vi arbetar noggrant för att åtgärda dessa fel så snart som möjligt och ber om ursäkt till Insiders påverkas av detta.
  • Om du använder Hyper-V och har en virtuell omkopplare som är konfigurerad för nätverksadaptern, kan du få en felindikator (rödfärgad "X") för nätverksadaptern i meddelandefältet på aktivitetsfältet. Felindikatorn är felaktig och din nätverksadapter ska fortsätta fungera bra.
  • På vissa datorer med TPM-chips, till exempel ASUS Zenbook UX31, kan du uppleva glitchy ljud och hoppande rörelse vid användning av styrplattan på grund av att uppgiften "tpm-underhåll" löper ständigt i bakgrunden istället för en gång per start-up som den borde . Som en tillfällig lösning kan du inaktivera Tpm-underhållsuppgiften i Task Scheduler (under \ microsoft \ windows \ tpm).
  • Datorer som använder Windows Hello eller en PIN-kod för att logga in på enheten startar Microsoft Passport-tjänsten. När det händer finns det ett problem i den här byggnaden, där Bluetooth sedan upprepade gånger söker efter enheter. Detta orsakar några problem på datorn, inklusive minskad batterilivslängd, ljudglömmer, problem med Bluetooth-tangentbord och möss, en minskning av Wi-Fi-genomströmning på Wi-Fi / Bluetooth-kombinationer och en minskning av genomströmningen för Bluetooth-filöverföringar. Som en lösning kan du inaktivera tjänsten Microsoft Passport (NgcSvc) genom att öppna en förhöjd kommandotolk, springa "reg lägg till HKLM \ System \ CurrentControlSet \ Services \ NgcSvc / v Start / t REG_DWORD / d 0x4 / f" och starta om sedan. Du kommer emellertid inte att kunna använda Windows Hello eller en PIN-kod för att logga in på din enhet. Tjänsten kommer att aktiveras igen när du uppdaterar till nästa byggnad.
  • Efter uppgradering till den här byggnaden från Build 14291 försöker du ansluta till en Miracast-mottagare, misslyckas anslutningen. Lösningen att komma ur detta tillstånd är att gå till den här registernyckeln "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ SharedAccess \
    Parametrar "och välj" StandaloneDhcpAddress "och ändra värdet från" 192.168.173.1 "till" 192.168.137.1 "(värdetyp är REG_SZ). Försök därefter anslutningen till Miracast-mottagaren.
  • Vi ser rapporter om några appar som QQ kraschar. Vi undersöker för närvarande, och det här felet kan också påverka äldre appar som Windows Live Mail och Expression Encoder 4.

Det är naturligtvis också kända problem med mobilbyggnaden.

Känd Windows 10 Mobile Bygg 14295 Kända problem

  • Efter uppdatering till de senaste byggnaderna från vår utvecklingsgren, inträffar ett system API-fel efter uppdateringen som orsakar att Microsoft Band 1 eller 2 har synkroniseringsproblem. För att komma ur detta dåliga tillstånd kan du återställa din telefon på den här byggnaden, koppla om ditt Microsoft Band och synkronisering ska fungera igen.
  • Efter uppgradering till det här byggandet från en tidigare byggnad från vår utvecklingsgren, försöker ansluta till en Miracast-mottagare, misslyckas anslutningen. Det finns ingen lösning för detta problem, tyvärr på mobilen.
  • Gadget-appen kommer inte att upptäcka Microsoft Display Dock på telefoner som kör Windows 10 Mobile Insider Preview-byggnader och kan därför inte uppdatera firmwareversionen. Om du har en dockningsstation som redan har uppdaterats till version 4 kommer det inte att påverka dig. Om du har en dockningsstation som inte har uppdaterats kan du uppleva några mindre problem med USB-C-stabilitet. Du kommer fortfarande kunna använda din brygga och Continuum.

Summering

Som med alla Insider-byggnader tar det ett tag eftersom det är en in-place-uppgradering. En omstart krävs och hur lång tid det tar att installera varierar för varje person.

Efter installationen av den här nybyggnaden kompletteras, kan du slå Windows Key + R för att hämta dialogrutan Kör och skriv: winver och tryck Enter. Det visar dig den nya versionen som Build 14295.

När du har den senaste byggnaden installerad, låt oss veta vad du tycker om det och eventuella problem som du upplever i kommentarerna nedan. Eller, för en mer ingående konversation, kolla in våra nya och förbättrade Windows 10-forum!