Google Drive har officiellt lanserat!

Vi har pratat om Google Drive i veckor .... och i eftermiddag Google Drive lanserades officiellt! Precis som förväntat, erbjuder det upp till 5 GB lagringsutrymme gratis, medan större kapacitet är tillgänglig för olika avgifter.

Tjänsten Google ringer "Drive" är för närvarande tillgänglig för PC och Mac, liksom på Android-enheter. Google lovar en iPad och iPhone-version snart (och bedömer hur Google flyttar, det tar inte för länge förrän Apple godkänner det).

Beroende på ditt land kan eller kanske Google Drive inte vara tillgängligt från Googles enhetstjänstsida. Jag hade personligen problem med att komma in och presenterades med följande meddelande med en e-postnotifikation.

Google säger att tjänsten kommer att fungera sömlöst med Google Dokument och det låter dig ladda upp alla filer du vill ha. Det kommer att lägga tonvikten på samarbete - alla kommer att kunna använda samma fil och redigera den tillsammans även om den är stor (vilket verkar ganska normalt, med tanke på integrationen av Google Docs).

Förutom integrationen av Google Docs verkar det inte vara så annorlunda än andra tjänster på marknaden, men det faktum att det har Googles namn på det ska göra att de flesta användare känner sig mer övertygade om att det inte kommer att försvinnas när som helst snart med deras data.

Också, allt är sökbart (ja ... tack tack Google), och du kan satsa på att göra saker mycket enklare för mycket stora samlingar av filer.

Om du behöver köpa mer utrymme (utöver 5 GB ledigt utrymme), som andra Google-produkter kan du köpa mer utrymme.

Enligt Google köper extra lagringsutrymme din Gmail-kvot till 25 GB. Priserna för extra förvaring är följande:

  • 25 GB - $ 2.49
  • 100 GB - $ 4, 99
  • 200 GB - $ 9.99
  • 400 GB - $ 19.99
  • 1 TB - 49, 99 USD
  • 2 TB - 99, 99 USD
  • 4 TB - 199, 99 USD
  • 8 TB - $ 399, 99
  • 16 TB - $ 799, 99

Dessa är alla månatliga priser.

Jag är nyfiken på vad som händer med dina filer som går över gränsen på 5 GB när du slutar betala för en prenumeration.

Dagens nyheter kommer efter att Microsoft meddelade igår tillgången på 7GB för SkyDrive. Om du vill ha det ursprungliga 25 GB utrymme som de tidigare erbjöd, var noga med att registrera dig snabbt.

Hur som helst ser tjänsten ut intressant (jag kan inte vänta med att få mina tillgängliga), och du kan läsa mer om den korta presentationsvideo som Google har lagt upp. Du kan titta på det nedan.