Kontorsverktyg: Skriv ut överlappskalendrar i Outlook med kalenderutskriftsassistent

Outlook 2007 introducerade en groovy funktion där du kan överlappa flera kalendrar för att se två eller flera uppsättningar av möten i en enda kalender. Det här liknar funktionen du ser i Google Kalendrar när du visar flera delade kalendrar samtidigt. Överlapp Outlook-kalendrar är ett bra sätt att få dina lager på dina kommande evenemang, men försök skriva ut den och du är otur. Det finns ett sätt att skriva ut överlagrade kalendrar i Outlook 2007 och Outlook 2010, men det är inte byggt inbyggt. Men med kalenderutskriftsassistenten, som är en officiell Office Tools-tillägg från Microsoft ( men av någon anledning ingår den inte i din standardinstallation ??? ) du kan skriva ut överlappskalendar och mycket mer.

Utöver det kan du också få en mycket snyggare kalender än om du skrivit ut direkt från Outlook.

Det här är till exempel en tråkig utskrift från Outlook 2010:

Och här är en mycket snyggare en, fylld med en anpassad bild och överlappade kalendrar.

Så här kan du se bättre kalendrar från Outlook 2010 och Outlook 2007:

Steg ett

Hämta kalenderutskriftsassistenten från Microsoft Download Center. Du märker att det kallar sig Kalenderutskriftsassistent för Outlook 2007, men det fungerar bra för Outlook 2010. Stäng Outlook och installera det.

Steg två

Starta Outlook 2010 när kalenderutskriftsassistenten är klar att installera. Sedan startar du kalenderutskriftsassistenten, som du hittar i Start> Program> Microsoft Office> Microsoft Office Tools .

Steg tre

Du kan börja med att välja en Mall från rutan till höger. Detta kommer att plotta din Outlook-kalender på en anpassningsbar mall som är mycket snällare än den intetsägande stilen som Outlook använder sig av.

Steg fyra

Lägg till ytterligare kalendrar i din mall genom att klicka på menyn Infoga och välja Kalendrar och uppgifter ...

Steg fem

Detta avslöjar rutan Kalendrar och uppgifter. Klicka på en kalender för att lägga till den i din mall. Du får se händelserna som splittras i kalenderförhandsgranskningen i huvudfönstret. Som du kan se kommer de att färgkodas på lämpligt sätt. ( Obs! Du måste redan ha lagt till kalendern i Outlook för att den ska visas i kalenderutskriftsassistenten .)

Steg Sex

Anpassa färgen på texten och den medföljande symbolen i panelen till vänster.

Steg sju

När du är klar anpassad klickar du på Arkiv och väljer Skriv ut ...

Denna handledning klipper bara ytan på kalenderutskriftsassistenten. Det finns massor av andra anpassningsfunktioner i Calendar Printing Assistant. Spela runt med dem för att skapa något riktigt groovy.