Windows 10 Insider Preview Bygg 16215 för PC Tillgänglig, innehåller massor av nya funktioner

Microsoft släppte idag den senaste versionen av den kommande "Fall Creators Update" som kommer att släppas senare i år. Bygg 16215 är nu tillgänglig för Windows Insiders i Fast ring. Det finns massor av nya funktioner och förbättringar som ingår i den senaste byggnaden. Det finns så många nya funktioner, det här kan vara den största Insider Preview-byggningen än.

Förhandsgranska Windows 10 Insider Build 16215

Action Center har omformats och innehåller nu delar av Fluent Design-systemet.

Microsoft Edge har fått flera förbättringar, inklusive möjligheten att stifta webbplatser till aktivitetsfältet igen. Dona Sarkar skriver, "Vi hörde din feedback, och i denna byggnad kan du nu stifta en webbplats på Aktivitetsfältet från Microsoft Edge! Vi använder webbplatsens ikon för att ge dig snabb åtkomst till dina favoritplatser direkt från aktivitetsfältet. Välj bara "Pin denna sida till aktivitetsfältet" från inställningsmenyn i Microsoft Edge. "

Den här byggnaden introducerar ett nytt helskärmsläge (F11) som låter dig trycka på F11 eller välj den nya helskärmsikonen från menyn Inställningar för att ta helskärmsbilden till webbplatsen.

Du kan nu annotera ePUB-böcker i Edge med markering i fyra färger, understrykning och förmåga att lägga till kommentarer. Du kan också lägga till en anteckning för att välja text.

Andra förbättringar i Microsoft Edge inkluderar följande:

  • Microsoft Edge's splash-sida (ses när den nyligen lanserades) så att färgen övergår mer smidigt till sidorna Start och Ny flik.
  • Du kan nu stänga Microsoft Edge-appen direkt med slutknappen, även när en JavaScript-dialogruta visas.
  • Vi har lagt till ett alternativ på "Lägg till flikar i favoriter" från högra snabbmenyn på flikar. Genom att använda den skapas en Favoriter-mapp med alla webbplatser öppna i flikar i det aktuella fönstret.
  • Nya flikar kommer nu att animera mer smidigt på flikfältet när de öppnas och stängs.
  • Vi har förbättrat sessionsåterställningsbeteendet så att när en Microsoft Edge-session med flera fönster återställs genom att klicka på en länk (till exempel från ett e-postmeddelande) är fönstret i fokus vid slutet av restaureringen den som innehåller den nya länken.

Cortana får förbättringar i den här byggnaden, inklusive "påminnelser på nästa nivå" där Cortana kommer att uppmana dig att skapa en påminnelse om den märker händelser på en affisch i kamerans roll. Om du till exempel tar en bild av en flygblad för ett evenemang frågar Cortana om du vill skapa en påminnelse för den tid som anges på den.

Om du använder Microsoft Penna på din yta eller andra enheter kan du använda de nya "Cortana Lasso" -funktionerna som känner igen relevant information som du cirklar på skärmen. "För att prova det, gå till Inställningar> Enhet> Penna och Windows-bläck> Tryck och håll och välj Cortana Lasso i rullgardinsmenyn. Hitta en hemsida med kommande evenemangsinformation eller en händelsepost som delas i sociala medier. När du har händelsen på skärmen, tryck bara på och håll nere på knappen för penna, ringa om tidsåtgärderna och titta på Cortana göra hennes magi. "

Handstilfunktioner inkluderar enklare korrigeringar med hjälp av bläckbehåll, enkel åtkomst till emoji och symboler, förbättrat handskriftsigenkänning för US English och en Find My Pen-funktion. Detta kommer att välkomnas av dem som ständigt missplacerar sin penna under dagen.

Den här konstruktionen ger också nya tangentbordskonfigurationer av hårddiskar som inkluderar att skriva in emoji, ett förbättrat tangentbord på skärmen, förbättrad textprediktion, röstdiktation och mycket mer.

Det finns ännu fler förbättringar och funktioner som ingår i den här PC-byggningen såväl som kända problem. För en fullständig förklaring av de här funktionerna och den fullständiga ändringen, kolla Dona Sarkars inlägg på Windows Experience Blog.

För de som fortfarande rockar en Windows Phone, släppte Microsoft också nya Mobile Build 15222 för Insiders idag.

För att få uppdateringshuvudet till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update . Det är också värt att notera att för de som fortfarande rockade Windows Phone, blev också Mobile Build TK utrustad idag också.

Om du är Insider, låt oss veta vad du gillar eller inte gillar i dagens Snabba ringsignal i kommentarerna nedan.