Hur skyddar du din dator från Ransomware

Cyber-säkerhetshot kan tyckas sofistikerad och futuristisk. Men skydda dig från dem är mindre som raketvetenskap och mer som säker körning på motorvägen. Det kräver ingen expertis inom datasäkerhet eller digital kriminalteknik. Verktygen och riktlinjerna finns redan till ditt förfogande - du behöver bara använda dem på ett ansvarsfullt sätt.

År 2017 blir en minnesvärd tack vare utbredd attacker som Wanacrypt och NotPetya, som låste ner dina filer, så använde den din dator för att sprida skadlig programvara som brand. Hackers använder mer avancerade tekniker för att säkerställa att deras attacker orsakar större skador på system i större skala. Men bara för att hackare blir smartare betyder det inte att användarna nödvändigtvis måste. Vi måste bara vara konsekventa och samvetsgranna om hur vi behåller våra datorer. I den här artikeln hittar du allt du behöver göra just det.

Grundläggande tips för att hålla datorn säker från Ransomware

På samma sätt som du inte kan köra bil utan risk kan du inte använda en dator utan viss risk. Det faktum att du läser detta blogginlägg innebär att du har bestämt dig för att acceptera den risken.

Frågan är: Hur kommer du att hantera den risken?