Windows 10 Defender för att tillåta offline skanning för skadlig kod

Microsoft rullade ut Windows 10 Redstone Build 14271 till Insiders förra veckan, och en av de nya funktionerna är möjligheten att använda Windows Defender för att skanna din dator offline.

Offline skanning är speciellt användbar när du smittas av en otäck virus eller skadlig kod som kan replikera sig och inaktivera ditt antivirusprogram när du startar upp. För några år sedan visade vi dig hur du använder Windows Defender Offline Tool för att skanna din dator offline. Men nu gör Microsoft processen mycket enklare. Den har byggt in funktionen i Windows 10.

Windows 10 Defender Offline Scan

Om du är en Windows Insider och kör Windows 10 Redstone Build 14271 kan du nu se hur sakerna kommer att fungera. Om du inte är en Insider och kör den nuvarande stabila versionen av Windows 10, kommer det här att ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig.

Så här startar du ett offline-skannhuvud till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Defender . I det högra avsnittet bläddrar du förbi inställningarna, och sedan hittar du Windows Defender Offline.

Klicka på knappen Skanna offline och ditt system startas om och din enhet ska skannas medan den är offline och innan den startar in i Windows.

Tidigare, för att ta bort otäck malware, skulle du behöva starta i Säkert läge och sedan köra ditt antivirusverktyg. Eller använd Windows Defender Offline Tool, som förresten fortfarande fungerar om du har en suborninfektion på datorn.

Det är bra att se Microsoft lägga till ytterligare säkerhetsalternativ som detta till Windows 10. Det visar att företaget tar säkerhet mycket mer allvarligt genom att tillhandahålla denna funktionalitet och bekvämlighet.

När det gäller säkerhet och malware har vår Dave Greenbaum skrivit några artiklar om ämnet som du kanske är intresserad av:

  • Varför alla behöver skydd mot skadlig kod
  • Hur man förebygger virus och skadlig kod med Patch My PC
  • Hur jag säkrar allt i mitt liv med 1Password