Uppdateringar för Windows 10-skapare för att lösa automatiskt startar efter uppdateringar

Microsoft meddelade idag att det gör stora förändringar i hur OS-uppdateringar levereras i den kommande Windows 10 Creators Update. Planen är att förbättra uppdateringen och uppgraderingen genom att ge användarna mer granulära kontroller över tidpunkten och leverans av systemuppdateringar.

Som en Windows 10-användare borde du redan vara bekant att företaget behandlar Windows 10 som en tjänst (WaaS). Det innebär att uppdateringar rullas ut automatiskt i bakgrunden utan att du manuellt behöver kontrollera dem. Det största klagomålet från kundåterkoppling är emellertid att deras dator skulle starta om efter en uppgradering i de mest oupphörliga tiderna och störa ditt arbetsflöde.

För närvarande kan du hantera Windows Update med funktionen Aktiva timmar. Men det här nya meddelandet lovar att ge dig mer öppenhet om uppdateringar och ger dig ytterligare kontroll över dem.

När det finns en uppdatering redo att installeras får du följande dialogmeddelande. Den nya funktionen lägger till tre nya alternativ att välja mellan. Det mest framträdande är ett "Snooze" -alternativ. Detta gör att du kan hålla bort uppdateringen i tre dagar.

Du kan också välja "Välj en tid" och det låter dig schemalägga omstart för en viss tid som fungerar bäst för dig. Självklart, om du arbetar är sparat och du är redo, kommer du att ha möjlighet att "Starta om nu" också.

Förutom att ha kontroll över Windows Update startar om, förklarar Microsoft att du kommer att kunna se om ditt system är aktuellt vid ett ögonkast.

Om du väljer att utöva mer kontroll över uppdateringsprocessen har vi lagt till en ny ikon på sidan Windows Update Settings som gör det enklare att verifiera att enheten är uppdaterad. Denna "överblick" -funktion överensstämmer med en liknande funktion i det nya Windows Defender Security Center.

Enkelt att se om ditt system är aktuellt och att göra oväntat startar om någonting från det förflutna bör upphöra med en av de största klagomål som Windows-användare har haft för vad som verkar för evigt.

Vad är dina tankar om äntligen att ha fullständig kontroll över när din dator startas om efter Windows Update? Lämna en kommentar nedan och meddela oss.