Titta på Microsofts Live Stream About New Surface Devices Launching

Idag strömmar Microsoft sin Surface-händelse från New York City live. Det har skett flera rykten om vad företaget kommer att tillkännage eller avslöja vid evenemanget. Mer än troligt att en enhet meddelas kommer det att bli en Surface mini. Spekulationen är mini skulle vara ca 8 inches och kör hela versionen av Windows 8.1 och inte RT.

Yta Mini eller Maxi?

Även om händelsen drar närmare, säger rapporter att Surface mini kanske eller inte kan hända, men en större skärm är i arbeten. Enligt olika källor, en som är Computer World, kommer den större Surface Pro att vara omkring 12-tums. Den nuvarande Surface and Surface 2 Pro har båda en 10, 6-tums skärm.

Om så är fallet skulle Surface Pro konkurrera med så kallade ultraböcker och anses vara en verklig arbetshorsmaskin, inte som en "in-between" -enhet. En större yta skulle betraktas som en modern enhet som är avsedd för kraftanvändare som behöver få saker gjort. Naturligtvis kan du alltid använda den som en underhållningsenhet också när det inte fungerar. Den extra skärmfastigheten bör göra den erfarenheten roligare också. Det kan faktiskt vara en direkt konkurrent till Apples MacBook Air.

Vi kommer inte veta exakt vad som kommer att framstå tills händelsen börjar, men enligt min åsikt skulle det vara trevligt att ha en Surface mini med RT-versionen av Windows och den påstådda stora Surface Pro. Och det kan också finnas några andra överraskningar också.

Om du är en fan av Microsoft och Ytan, vill du definitivt kolla den här!

Du kan titta på live webcast på Microsoft News Center.

Webbsändningen börjar kl 08:00 Pacific - 11 am Eastern.

Hur är det med dig? Vad skulle du vilja se vid tillkännagivandet idag? Lämna en kommentar och meddela oss.