Adobe Rebranding Flash Professional till Adobe Animate, svänger till HTML5

Efter nästan två decennier som standard på webben för att producera och presentera rika interaktiva medier, ändrar Adobe varumärkesidentiteten av ett av sina mest kända verktyg, Flash Professional CC. Övergången till mobil har inte gått så bra för Flash sedan lanseringen av iPhone 2007.

Under 2010 släppte Adobe Packager for iPhone-komponenten som ingår i sin Flash Professional CS5-programvara vid den tiden. Flash gjorde det enkelt att kompilera ActionScript-bytekod i inbyggd iPhone-programkod som utvecklare sedan kan distribuera som IPA-filer (iPhone Application Installer) via iTunes Store. Tyvärr hade Apple ändå gjort vissa olika ändringar i sin iOS 4 SDK-licens som hindrade stora tredjepartsutvecklare som Adobe från att använda andra utvecklingsverktyg än de som skapades av Apple. Apple sa att det inte var någonting personlig, men mer av en chans att styra upplevelsen av applikationer skapade för iPhone och för att hålla klyftan den hade fått sedan introduktionen av den vildt populära enheten.

Den sena Steve Jobs hade sagt när det handlade om att upprätthålla kvaliteten på applikationerna för enheterna och inte bli kvar till en tredje part utvecklare för att introducera innovationer. Detta steg ledde utan tvivel till att applikationsminskningen minskade, var det var mest viktigt. Google och Microsoft fick dock Flash-stöd under den tiden på sina Android- och Windows Phone-enheter. Det är bara, bristen på iPhone-support ändrade branschens riktning för att fokusera på den kommande HTML5 som det bästa sättet att göra allt som Flash hade gjort i åratal.

Adobe Renaming Flash Pro till Adobe Animation

Idag tar Adobe slutligen en ny framtid för produkten, först genom att rebranding Flash as Animate (An). Med ett primärt fokus på inriktning på moderna webbstandarder som HTML5 och WebGL har Animate nu uppnått sig för en ny generation av webbupplevelser. Enligt Adobe:

Idag använder över en tredjedel av allt innehåll som skapats i Flash Professional idag HTML5, och når över en miljard enheter över hela världen. Det har också blivit erkänt som en HTML5-annonslösning som överensstämmer med de senaste standarderna för interaktiv reklambyrå (IAB), och används ofta i tecknade industrin av kraftverksstudior som Nickelodeon och Titmouse Inc.

Animera CC fortsätter att stödja Flash (SWF) och AIR-format som förstklassiga medborgare. Dessutom kan det mata ut animeringar till praktiskt taget vilket format som helst (inklusive SVG), genom dess utvidgningsbara arkitektur.

Adobe Animate CC innehåller några av följande funktioner:

  • Vector art brushes - Ändra banan för en stroke efter att den har ritats, och skala dem till en upplösning utan att förlora kvalitet. Du kan också skapa anpassade penslar och importborstar skapade med Adobe Capture CC.
  • 360 ° roterbar duk - Rotera duken på vilken vridpunkt som helst för att få den perfekta vinkel och slag. Du kan även använda den här funktionen med en Wacom Cintiq!
  • Förbättrade pennor och penslar - Rita släta, exakta vektorgrader längs en kurva och få snabbare levande förhandsvisningar.
  • Lättare ljudsynkronisering - Kontrollera ljudlösling direkt på tidslinjen, utan att behöva koda.
  • Snabbare färgändring - Med namngivna taggade färger kan du ändra en färg och uppdatera hela projektet automatiskt.
  • Färgad lökskalning - Lätt orkestrera komplexa animationer nu när angränsande ramar kan ha olika färg- och alfavärden.

Detta bör vara ett positivt drag av företaget eftersom dess Flash-produkt har blivit riddled med säkerhetsproblem.

Adobe Animate CC kommer att bli tillgängligt i januari 2016, och Adobe Flash CC 2015 kommer att fortsätta att vara tillgänglig fram till dess. Om du är intresserad av att lära dig om Animera CC, har Adobe ett schema med händelser som beskriver alla nya funktioner i programmet här.

">