Så här använder du nya uppdaterade Google Offline Maps på Android

Att komma i ett främmande land kan vara frustrerande och skrämmande. Jag reste nyligen till USA, och jag var ganska tätad till min dator och letade efter vägbeskrivningar och memorerade dem eller jotade dem i min anteckningar app. En del av anledningen till detta är att använda kartprogram som Google, eller Apple Maps kan vara en stor belastning på begränsade dataplaner som kan medföra överföringsavgifter om du använder mobildata. Kartansökningarna är stora och datarika, som de är, och kan omedelbart äta upp din dataplan när du går över ett område.

Så det är med den insikten att Google äntligen har lagt till stöd för offline-kartor till sin populära Maps-app, om än för Android. Företaget förväntas tillhandahålla iPhone och iPad någon gång senare i år. Vi har tidigare tittat på offline-kartor, men den här nya uppdateringen fungerar annorlunda. Med den gamla metoden när du är offline kan du panorera och zooma offline-kartor, men du kan inte söka eller få vägbeskrivningar. Du kan bara ladda ner en viss del av en karta 50 km med 50 km. Sparade områden på en karta rensas automatiskt efter 30 dagar. Med denna uppdatering tas dessa begränsningar bort.

De nya uppdaterade Google offline-kartorna

Först måste du köra Google Android och ha tillgång till en trådlös anslutning. Så om du har en Android-enhet, se till att du startar Play Store och uppdaterar till den senaste versionen. Om du bor på ett hotell eller vandrarhem, hoppa på sitt Wi-Fi-nätverk och starta Google Maps, knacka på offline-områden och tryck sedan på "+" -ikonen eller sök efter en stad eller ett land och tryck sedan på nedladdningsknappen.

Självklart skulle jag inte rekommendera dig att ladda ner ett helt land, men för ett visst område du kanske reser till kan detta vara användbart. För mig skulle det ha varit bra eftersom jag bodde i centrala Seattle och Bellevue-områdena. Tänk på att dessa kartor är stora och kan använda en stor bit lagringsutrymme. När du är redo att använda dina offline-kartor eller har en dålig anslutning, kommer Google Maps att göra arbetet för dig genom att automatiskt växla till offline-läge och växla tillbaka när det finns en bra Wi-Fi-anslutning.

Det tar verkligen bort en av de gemensamma begränsningarna när du reser och öppnar nya möjligheter när du vill komma ut och var du än besöker. Om du inte kan vänta på iOS-support, under tiden, kolla in vår artikel om hur du använder Google Maps offline.