Varför jag hatar papperslösa uttalanden och hur man hanterar dem

Vartannat vecka verkar jag uppleva ett företag som uppmuntrar mig att byta till papperslös fakturering. De kommer att muta mig, men jag har lärt mig det svåra sättet att bekämpa denna "bekvämlighet" och alltid välja en riktig proposition. När jag har tappat slaget utvecklade jag några användbara strategier för att förhindra problem.

Försäljningsplatsen för papperslös fakturering

Jag hör allt. Papperet är riskabelt. Någon kan rensa din räkning ur din brevlåda och stjäla din identitet. De kunde stjäla det från din papperskorgen. Å nej! Naturligtvis, när de ser räkningen kan de inse att de inte har mycket att stjäla. Papper är obekvämt. Staplar av papper staplar upp och måste hanteras. Om du hatar röran hatar du papper. Du hatar besväret med att öppna ett papperskuvert och läsa en faktura. Du kan få en pappersklippning! Mest av allt är papperslös bättre för miljön. Mindre papper innebär mindre dödande av träd.

Alla dessa fördelar har lite sanning för dem. En tjuv kan stjäla information från din brevlåda och orsaka problem. De kunde få kontonumrar och använda dem i en riktad socialteknisk bluff. Papperet häller sig upp. Jag vet att jag måste filma sakerna varje månad. Jag respekterar också miljöaspekterna av elektroniska uttalanden. Jag återvinner allt, och jag hatar skräppost.

Soft Sell och Hard Sell för att få dig att växla

Vissa leverantörer ger den mjuka säljaren. De kommer in mig på en ritning för gratis produkter eller tjänster. AT & T berättade nyligen att jag kunde få många poäng för min faktura, men bara om jag gör papperslös fakturering. Några ställen erbjöd mig uttalande krediter eller presentkort. Jag höll fortfarande ut.

Ju svårare att sälja är att jag inte kan ladda ner de finansiella uppgifterna till tjänster som Mint eller Quicken, om inte jag går papperslös. Min bank debiterar nu en avgift om $ 2, 00 om jag vill ha ett uttalande varje månad. Jag antar att papper är väldigt dyrt för dem.

Argumentet mot papperslös fakturering

National Consumer Law Center (NCLC) analyserade papperslös fakturering och fann konceptet inte konsumentvänligt. Några av anledningarna är uppenbara som tillgång till bredband och tekniskt kunniga hos äldre konsumenter.

Även tekniken savvy måste vara försiktig med papperslös fakturering. Vi är alla deluged via e-post. Vid första anblicken kan du inte berätta om det är en faktura eller en kampanj i e-postmeddelandet. Om du inte är försiktig med att välja bort marknadsföringsmeddelanden kanske varken du eller ditt spamfilter kan berätta skillnaden.

När man talar om små, eftersom fler människor kontrollerar e-post på mobilen, är dessa uttalanden svårare att läsa. Om din papperslösa faktura bara är en pdf, behöver du antingen extra vision eller ständiga händer för att klämma och zooma varje laddning. Mer sannolikt kommer du att se "ser bra ut" och gå vidare till nästa email. Om dina räkningar är på automatisk lön har du inte mycket anledning att läsa dina uttalanden. Den "bekvämligheten" får dig att sakna fel som kostar dig pengar. Om en tjuva testade ditt kreditkort skulle du alltid kunna se den lilla avgiften?

Pappersräkningar påminner oss om att en faktura beror. När du får det papperet har det ett förfallodatum som du måste ta hand om. Du kan lägga det i kylskåpet eller delegera det till din make eller revisor. Roteringen och hanteringen eller papperet är en funktion, inte en bugg. Den här funktionen hjälper familjer till äldre konsumenter att spåra räkningar.

Slutligen påpekar NCLC att papper är en permanent registrering av ditt konto. När det är en tvist har du en tidsbestämd ögonblicksbild. Om de gör ett fel har du bevis på att du betalade räkningen. Om du är granskad har du papperskopior av allt. Om en konsument går bort, hjälper den permanenta posten familjemedlemmar att hitta saknade konton.

När kontodata är alla elektroniska är det föremål för alla risker för datorer och e-postmeddelanden. Om du förlorar tillgång till ditt mail på grund av en hacker eller ett lösenordsbrott, saknar du de elektroniska räkningarna. Leverantörerna påpekar att fysisk post är en risk. Du är mer sannolikt att ha ett email hackat eller avlyssnat än någon går in i ditt brev. Om vi ​​tar det scenariot av en familjemedlem som går bort kan det ta några veckor att komma in i deras email. De fysiska räkningarna och uttalandena kommer dock att fortsätta, och alla kan öppna dem.

Även om du är flitig och håller PDF-filer av alla dina räkningar kan de vara svåra att hitta. De flesta av de påståenden jag laddar ner har generiska namn som "statement_03_05_16" eller något annat kryptiskt. Jag kan använda Spotlight på min Mac för att hitta dem, men det är inte alltid fallet.

Mina hemska upplevelser med papperslös fakturering

Jag har några. Jag börjar med kreditkortbehandling för min verksamhet. Det företaget gav inte möjlighet till fysiska uttalanden. De är alla online. En dag beslutade de slumpmässigt att stänga mitt konto. Jag är inte säker på varför, men jag tror att det hade något att göra med säkerhetsfryset jag ställde på min kredit. Jag förlorade tillgången till alla mina tidigare insättningssedlar. Jag hade inte försonat i några dagar och var låst ur min information. Jag visste inte vem betalade min verksamhet. Det bästa som förädlingsföretaget skulle göra är att berätta för mig över telefonen. Jag hade också inget att presentera för min revisor för årsskatter. Lyckligtvis var allt i Quickbooks, och jag hade våra interna kvitton för att återskapa allt. Den händelsen borde ha lärt mig att ta PDF-filer av mina kontoutdrag, men det gjorde det inte.

Efter att Costco bytte från American Express till Citibank, blev jag bränd vid papperslös fakturering igen. Jag var flitig och hade mina PDF-filer från varje månad. Sedan blev jag upptagen och glömde i några månader. När jag gick för att ladda ner den, slog jag på den här skärmen.

Lyckligtvis var den informationen på Citibanks konto, så det var en kris avskräckt. Denna händelse fick mig att skrika på min dator (och jag) om att vara ansvarig för papperslös fakturering.

En annan gång hade jag en tvist med min doktors kontor. De bytte fakturering företag. Plötsligt hade jag en räkning från 4 år sedan de säger att de inte betalades. Då hotade de samlingen. Jag kunde förstås inte få tillgång till det gamla faktureringssystemet online, även om de uppgav att de kunde. Det var inte förrän jag faxade dem en kopia av räkningen att de skulle ta bort avgiften. Jag var tvungen att faxa eftersom de inte accepterar e-postmeddelanden, även om räkningar skickas via e-post. Gissa.

Min situation är inte unik. När du stänger ett konto förlorar du vanligtvis tillgång till den historiska informationen. Om du upptäcker ett problem senare, som en överladdning, kan du få problem med att bevisa din oskuld. En vän av mig hade detta problem när han återvände en set-top-box till sitt kabelföretag. Hans proposition var inställd på att automatiskt betala genom sin bank, och hans sista proposition var en extra $ 200. Han försökte ringa till kabelföretaget, men han hade inte kontonummer, och de kunde inte hitta någon information om honom. Kundtjänst rep kunde bara hitta aktiva kunder. Det var inte förrän det gick över till samlingar som han fick det löst.

Det rätta sättet att acceptera papperslösa räkningar

Om det inte kostar dig, undvik dem

Som miljöaktivist hatar jag extra papper. Av alla ovan nämnda skäl och detaljerna i NCLC-artikeln kommer jag alltid att välja för papper. Inget muta kommer att övertyga mig om att byta. Om du får mig att betala, är det troligt att jag avstår. Jag ska strimla och återvinna dessa uttalanden efter några år, så jag är fortfarande lite miljövänlig.

Välj bort marknadsföringsmeddelande och skapa e-postfilter

Ett av problemen med e-postmeddelanden är att sortera legitima transaktionsmeddelanden från kampanjmeddelanden. Kolla varje företags policy om marknadsföring av meddelanden och avbrott eller avmelde från så många som möjligt. Markera inte bara dem som spam i ditt e-postprogram. ditt e-postprogram kan behandla alla meddelanden från dem som spam. Det betyder att du kommer sakna ditt uttalande.

Vanligtvis kommer e-postmeddelandet med ditt uttalande att ha samma ämnesrad. Jag märker det meddelandet att aldrig gå in i skräppost. Jag ställde in Gmail för att ge det här meddelandet en anpassad etikett och stjärna, så jag kommer alltid komma ihåg att kontrollera det.

Ställ in påminnelser för att hämta (och betala) räkningar

Om du gör papperslös fakturering får du inte en påminnelse i postanmälan om att en räkning ska betalas. Eftersom många människor gör automatiska betalningar via ett bankutkast eller ett kreditkort kan du ignorera det månatliga kontoutdraget helt. Gör inte det misstaget. Du riskerar att sakna problem med ditt konto.

Istället behandla det månatliga e-postmeddelandet som ett möte i din kalender. Ange det som ett återkommande möte för att ladda ner dina uttalanden från säljaren. Om de skickar fakturan till dig och du inte har något att ladda ner, så vänd det till en pdf och ladda ner den till din dator. Att hålla den i e-post är inte tillräckligt säker om du kan förlora åtkomst till ditt e-postkonto. Varje månad måste du ladda ner ett uttalande. Annars kommer du att ta reda på alla potentiella problem som tidigare nämnts. Du behöver inte skriva ut dem, men du kan inte bara lita på att informationen kommer att vara tillgänglig när du behöver det. Därför måste du ta kontroll.

Mitt pensionskonto har inte en räkning per se, men har ett månatligt uttalande. Jag ställer in en påminnelse varje månad för att ladda ner den informationen. Även om de mailar mig om att påminna mig om att ladda ner mitt uttalande, tycker jag om att vara proaktiv.

Sortera och klassificera de nedladdade uttalandena

När jag laddar ner en rapport är nästa sak jag ändrar namnet på den nedladdade filen. Du kan skapa din egen strategi, men min är leverantörens namn, sedan de sista fyra av kontonummeret och då datumet. Till exempel kan mitt kontoutdrag vara Bank_1234_01_12_16.pdf. Jag skapar sedan en mapp för varje konto och flyttar in den där. Jag fick en slick och använde Hazel för att flytta dem i mappen baserat på köpmannen.

Säkerhetskopiera din dator

Jag vet att du har fått höra det här många gånger, men vi kan lika gärna upprepa det. Även om det är osannolikt kommer dina pappersrekord att bli förstörda, din hårddisk kan misslyckas eller datorn kan bli slagen av ett virus. Om du inte säkerhetskopierar får du inte historiska uppgifter om det är allt elektroniskt.

Prova Financial Management Software Like Mint eller Quicken

Även om du har dina nedladdade rapporter kan det vara svårt att hitta en transaktion. Jag gillar den extra säkerheten att ett onlineprogram kontrollerar mitt uttalande för mig. När jag hade problem med mitt Costco-konto kunde jag hitta de saker jag behövde i Mint.

Acceptera vad du inte kan ändra

Fler företag går vidare till den här papperslösa strategin, vilket påför byrån att hantera kontot på dig. Om du gör din del av hanteringen av dessa uttalanden skyddar du dina tillgångar. Papperslösa är inte säkrare eller bekvämare än papper, men det är oundvikliga kostnadsförändringar.