Få gratis e-böcker på Android-enheter på ett enkelt sätt

Android-enheter, särskilt de med stora skärmar, är bra e-bokläsningsenheter, och några gratis e-böcker kan inte heller skada. Projekt Gutenberg har 42 000 av dem och de är lätta att ladda ner till din surfplatta eller smartphone.

Det finns faktiskt två sätt att göra detta. Den första är Dropbox och är enligt min mening lättare att använda och låter dig komma åt dina böcker på flera enheter.

Använd Projekt Gutenberg och Dropbox

Projekt Gutenberg meddelade nyligen att det har implementerat Dropbox-support, så se till att du har Dropbox-appen installerad på din Android-enhet om du inte redan har det.

Gå nu till Project Gutenbergs webbplats på din dator och hitta den bok du vill ha. Det finns för närvarande 42 000 och räkningen växer.

Här har jag bestämt mig för att njuta av Oscar Wildes bild av Dorian Gray igen. Hitta EPUB-versionen och klicka på den lilla Dropbox-ikonen bredvid den. Eller du kan ta ett annat format om du vill kolla in det på en annan enhet. Till exempel kan du ladda ner Kindle-versionen. Därefter om du kan installera Dropbox på din Kindle Fire och läsa boken på den.

Första gången kommer Dropbox att be dig att tillåta Project Gutenberg tillgång till ditt konto.

Nu meddelas att filen du valde har skickats till din Dropbox-mapp.

Nu öppnar du bara Dropbox-appen på din Android-enhet och letar efter gutenberg-mappen. Det finns i mappen Apps.

I den hittar du boken du hämtade. När du klickar på den och den laddas ned kommer den importeras till din standard eBook Reader-app - i mitt fall, Aldiko, men du kan ställa in den till vilken eBook-läsare du föredrar.

Använda QR-koden Alternativ

Hitta boken du vill ha på projektet Gutenberg, som du gjorde tidigare och klicka på QR-koden fliken.

Skanna koden med din Android-enhet. Du kan använda någon av dessa groovy QR-kodläsare.

Du kommer att tas till en sida där du kan hämta e-boken i det format du vill ha till din enhet. Sidan visar liknande böcker du kan kolla också.

Kom ihåg att med hjälp av Dropbox-metoden kan du komma åt dina böcker på vilken dator eller mobilenhet som helst som du har Dropbox installerat på. Men med hjälp av QR Code-metoden laddas bara ner boken direkt till din Android-enhet.