Google släpper ut Android App Design Guidelines

Det är på tiden Google. En design riktlinje för Android app utvecklare har äntligen släppts av Google i ett försök att göra Android Ice Cream Sandwich apps mer standardiserade och enklare att använda.

Faktum är att med frihet kommer anarki. Jag har alltid älskat Androids frihet, men det kom till ett pris: olika appar hade olika utseende och olika sätt att använda, vilket gör att de använder en Android-smartphone till en irriterande upplevelse ibland. Apples stil att styra allting, vilket fick dem ganska mycket av kritik från användare och specialister, åtminstone såg till att en iPhone eller iPad app känns exakt samma som sina motsvarigheter.

Android Design-webbplatsen innehåller allt som en utvecklare kan behöva för att bygga en snygg Ice Cream Sandwich-app. Webbplatsen innehåller Googles kreativa vision, konstruktionsprinciper och en UI-översikt. Även detaljer som användning av teman, teckensnitt och mönster är alla förklaras, så utvecklare kan göra appar som kör och såg bra ut på nästan vilken Android-enhet som helst.

Detta kommer efter att Google meddelade att enheter som kör Android 4.0 eller senare måste köra Holo-temat som ett kompatibilitetsbehov. Förhoppningsvis kommer Google att ange riktlinjerna för design, eftersom det här är en bra ansträngning för att minska fragmenteringen av plattformen.

Och eftersom vi pratar om Android har Intel planer på att spela en större del av smartphonespelet. Många pågår som alla försöker fånga en bit av denna jätte mobila paj!