Vilken Android Säkerhet App är bäst?

Du har nog hört talas om några av de virus som nyligen infekterade Android-användare. Men ännu viktigare, tror jag, alla vet hur värdefulla vissa av dessa telefoner är och hur lätt det är för dem att gå vilse eller bli stulen. Som det står är de mest populära gratis Antivirus-appar som finns på Google Play Android Market, både stöldskydd och anti-malware. Här är en titt på hur de staplar mot varandra.

Under den senaste veckan gick jag igenom och granskade var och en av Android-säkerhetspaketen med bara sina fria funktioner:

  • Norton Mobile Security för Android Review
  • Avast! Mobil Säkerhet för Android Review
  • Lookout Mobile Security för Android Review

För närvarande erbjuder Norton och Lookout ett valfritt premiumabonnemang inom sina respektive appar. Prenumerationskostnaden är cirka ~ $ 30 per år, och Norton är begränsad till en enhet. Å andra sidan Avast! är helt gratis och erbjuder inte ett betald konto eller annonser.

För att jämföra de tre olika programen tog jag alla de fria funktionerna som finns tillgängliga i varje app och samlade dem i 10 olika kategorier värda upp till tre poäng vardera. Om en app utförde utmärkt i den kategorin gav jag den tre poäng. Om det utfördes dåligt fick det en poäng. Om appen inte kunde utföra funktionen gratis, fick den inga poäng i den kategorin. Jag har också lagt till en bonuskategori som heter "Användarvänlighet" som gav varje app upp till tre bonuspoäng för att vara lätt att installera och använda. Poängen kom ut enligt följande:

  1. Avast! - 23/30 poäng
  2. Utsiktsplats - 8/30 poäng
  3. Norton - 7/30 poäng

När det står mot varandra är det ingen tävling för Avast! att utrota någon av de två Android-säkerhetsapparna. Det stöder mer än tre gånger funktionerna, och det försöker inte locka dig till en betald prenumeration. Avast! är lite mer komplicerat att installera och använda, men det ledde mig att känna mig mer självsäker på möjligheten att återställa min smartphone och skydda känslig data om den någonsin stulits eller saknas. Avast! tillhandahöll skyddsskydd som de andra två konkurrerande programmen inte - vilket för mig är en stor sak.

Naturligtvis, när de jämförde de två löparna, var Norton inte så långt bakom Lookout. Detta beror bara på att Norton tillhandahåller ett sätt att fjärrlåsa enheten. Lookout ger ett praktiskt webbgränssnitt för att hitta telefonen via GPS, men om GPS-enheten är avstängd i telefoninställningarna fungerar det inte här. Avast! kan göra alla dessa saker, och om din telefon är rotad kan den fjärraktivera GPS-enheten.

Sammantaget Avast! är den bästa gratis Android-säkerhetspaketet som jag har sett hittills. Det är lite mer komplicerat att använda och konfigurera, men jag tror att det beror på hur många funktioner det har. Och överraskande nog, även premiumabonnemang med Norton och Lookout, har inte tillräckligt med funktioner för att gå till-tå med Avast !. Så varför skulle någon vilja använda Norton eller Lookout när det finns en gratis app som ger fler funktioner än dyra konkurrenter? Jag har ingen aning, det skulle vara dumt att göra det.