Var i världen är MrGroove? [GroovyBlog]

Du märkte noga saker var lite ljus denna vecka här på . Du ser, efter en lång vinter i Seattle, bestämde MrsGroove att det var dags att komma ut i Seattle sååå ... i lördags gick vi ombord på ett kryssningsfartyg och gick söderut till Mexiko i sju dagar.

Vi har aldrig varit på kryssningsfartyg innan så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig. Totalt var det trevligt. Vi är på vår sista dag idag och till skillnad från de flesta semester, är jag inte redo att gå hem än, så jag är glad att vi har en dag kvar.

Medan jag ombord upptäckte att fartyget hade en internetanslutning som jag kunde använda via satellit. dock på $ 0.70 en minut är det inte billigt. Ja, jag vet 70 cent per minut? $ 42 för bara en timme? Skojar du?

Hur som helst, en groovy tips till dem som kan gå på kryssning - mot slutet av kryssningspriserna kommer att sjunka nästan i hälften för allt från internet till massage. Om du kan hålla ut för att kontrollera din e-post eller blogg, kan du spara några seriösa pengar. :)

Eftersom jag inte har spenderat min tid på att jobba på -artiklar har jag kunnat ta några fantastiska bilder på Mexikanska Rivieran. Eftersom jag ska skicka detta via skeppets satellit-internetanslutning, måste jag hålla bilderna till ett minimum, men här är några bilder och en snabb sammanfattning av den totala resan.

Fartyget

Vi seglar på Star från Norwegian Cruise Lines (NCL.) Totalt sett inga klagomål. Insidan såg ut som om ett gammalt kasino exploderade inuti det men tack och lov luktade det inte. Rummen var trevliga och mycket större än förväntat ( vi fick mini-suite ), och det var inte så dyrt med tanke på alla måltider som du kan äta frukost, lunch och middag.

Jag tycker att nyckeln på en kryssning är att få ett bra rum. Våra rum har en vacker däck med solstolar som gör kvällarna trevliga att titta på solnedgångarna och njuter av tequila som vi smuglade ombord i Mazatlan.

Min favorit sak om skeppet var dock personalen. Det verkade som om 98% av fartygets personal är från Filippinerna, och jag måste säga att det gör att jag vill besöka Filippinerna, eftersom folket har varit så snällt och nådigt. De tog stor hand om min familj även när min yngste kastade mat. Jag hade chansen att ha bra samtal med några av personalen under middagen igår och lärde mig att de spenderar tio månader på havet följt av 2-3 månader hemma med sin familj. Med få arbetsmöjligheter är det trevligt att de kan hitta stabilt arbete med en kryssningslinje, men wow, det är lång tid att vara hemifrån. Jag hoppas att NCL betalar dem bra för det offret. Tio månader är lång tid att vara borta från din familj.

Cabo San Lucas Mexico

De första två dagarna spenderades segla ner i Kalifornien Baha-kusten till Cabo San Lucas . Resan ner södern var avkopplande, och det var trevligt att koppla av lite innan du anlände till den första hamnen. Även om NCL försökte flytta några hundra "utflykter" eller dagsturer ner i våra halsar bestämde vi oss för att ta oss tid och långsamt göra det till stan och hitta oss till en avskild strand (nära Lover's Beach) via vattentaxi.

Vädret var helt perfekt i Cabo. ~ 80 grader med 77 graders vatten. Även om några av de mer turistiska stränderna såg lite trångt ut, antar du att det är vad du bör förvänta dig när två stora kryssningsfartyg parkerar i hamnen och lossar 2000 turister vardera.

Allt jag kan säga är att jag noga kommer att besöka Cabo igen i framtiden. Eftersom vi var tvungna att vara tillbaka på båten sen klockan 4, hade vi verkligen inte tid att utforska staden mycket, och jag skulle verkligen älska att gå upp kusten lite för att prova på scuba och surfing scenen. Nästa gång kommer jag dock vara säker på att samordna saker för att se till att inget kryssningsfartyg ligger i hamnen under mitt besök. Det borde kasta 3000-4000 personer från lokalområdet direkt.

Mazatlan Mexico

Efter Cabo spenderade vi nästa kväll segling till Mazatlan. Jämfört med Cabo var Mazatlan mycket nedslående. Några skeppsmedlemmar sa till mig att jämförelsen mellan Cabo och Mazatlan är att jämföra Chicago till Miami. Mazatlan hade mer shopping och mer av en gammal Mexiko känsla men det kände sig också smutsigt och osäkert. Kanske berodde det på att stränderna hade dunkelt vatten och stora industrianläggningar spydde rök över skylinen. Hur som helst spenderade vi bara några timmar på stranden och tog bara några bilder.

De sa att det Murky vattnet var främst till följd av Mazatlans situation längst ner i Cortezhavet. Strömmar från Stilla havet och Cortezhavet möts, och det rör sig om skumma vatten.

Kanske har några av er andra känslor om Mazatlan? Personligen kommer jag inte att gå tillbaka när som helst snart. Inte på semester ändå.

Puerto Vallarta Mexico

Vi vaknade till en fantastisk soluppgång nästa morgon i Puerto Vallarta . Det var en trevlig sak om kryssningen. Gå och sova i en stad och vakna nästa morgon i en annan.

Puerto Vallarta var förmodligen vår favorit hamn som vi slutade på under kryssningen. Stränderna var stora, och det var mycket att göra i stan också. MrsGroove och jag hittade ett trevligt hotell på stranden som tillät oss att bara gå och sitta vid poolen / stranden och beställa mat och dryck. Detta arrangemang var perfekt eftersom vi hade barnen med oss. Jag vet inte vad jag kan förvänta mig att jag inte tog med min nya 7D på stranden med oss, men jag snappade bort några skott med min lilla pekskytte Canon.

Jag kan inte komma ihåg namnet på den lilla utväg som vi kraschade på men jag tror det kallades Krystal Resort ??? Eller något sådant? Du kan ganska mycket fråga någon, och de kommer att peka vägen. Som sagt, det är en bra plats med en stor pool (med en våt bar) och tillgång till stranden med duschar. Det är mycket barnvänligt och har bra mat (stek quesadillas var fantastiska.) Förvisso två groovy tummen upp om du någonsin besöker Puerto Vallarta.

Från och med torsdagskvällen har vi gjort vägen tillbaka till Kalifornien Bahakusten och borde komma fram till LA lördag morgon (imorgon). Varje mil norrut sjunker temperaturen men fartygets långsamma och stabila rörelse gör fortfarande resan hemma avkopplande. Det är också trevligt att vi har två dagar att vänja oss på att resan är över.

Så att det väldigt mycket bryter upp resan. Det ser ut att barnen vaknar upp från sin tupplur, så det är dags att stänga den bärbara datorn och komma tillbaka till semestern. Om du gör det här långt ner i blogginlägget, skulle jag gärna höra dina kommentarer på de hamnar vi besökte och kryssningar du har tagit. Jag letar alltid efter en bra tips!