Hur sänder du en PowerPoint 2010-presentation via Internet

En av de nya funktionerna som ingår i PowerPoint 2010 är möjligheten att sända en PowerPoint-presentation via webben, allt från PowerPoint med ingen annan mjukvara än Powerpoint.

Detta är ett bra sätt att kasta ihop ett snabbt webbseminarium eller telekonferens. Det är dött enkelt för presentatören och det kräver ingen installation eller registrering för deltagarna. Allt de behöver göra är att klicka på en unik länk som du skickar dem och de tittar på. De behöver inte ens ha PowerPoint installerat på sin dator, bara en webbläsare (MAC eller Windows).

Steg ett

Öppna en PowerPoint-presentation i PowerPoint 2010.

Steg två

Klicka på fliken Slideshow och välj Broadcast Slideshow .

Steg tre

I nästa fönster klickar du på Starta sändning .

Obs! Från och med den här tiden behöver du ett Windows Live ID. Om du redan använder Hotmail, Messenger eller äger en XBox, borde du redan ha en av dessa. Om inte, anmäla dig till Windows Live nu.

Steg fyra

PowerPoint ger dig en länk som du kan dela med fjärrkontrollen. Du kan antingen kopiera och klistra in det i ett e-postmeddelande, tweet eller vad som helst eller du kan klicka på Skicka i ett mail ... för att automatiskt öppna ett nytt Outlook-meddelande med länken inbäddad.

Steg fem

Klicka på Start Bildspel när du är klar. Observera, om du kommer att sända det senare kan du X från det här fönstret för nu.

När du är i Broadcast View kan du inte göra några ändringar i PowerPoint-presentationen, men du kan redigera några av sändningsalternativen, till exempel upplösningen. Du kan också skicka ytterligare inbjudningar härifrån.

Steg Sex

Deltagare behöver bara öppna länken du skickade dem i webbläsaren för att gå med. Om de går med innan bildspelet börjar, kommer de att se en skärm som säger att väntar på sändning för att börja ...

När du börjar bildspelet i slutet kommer de att se dina PowerPoint-bilder när du går igenom dem.

Sammantaget är det här ett otroligt enkelt sätt att sätta ihop en rudimentär webbsändning, webbsändning, direktsändning eller vad du vill kalla det. Du kan även använda detta via en SharePoint-server om du vill presentera internt. Det finns dock några begränsningar som du bör vara medveten om.

  1. För det stöder det inte ljud, så du måste skapa ditt eget konferenssamtal.
  2. Endast 50 deltagare kan delta i PowerPoint-sändningen.
  3. Den som har länken kan gå med - det finns inga lösenord eller registreringar, för bättre eller sämre. Inte mycket integritet här, så om du ger en presentation om att bygga massförstörelsevapen, kanske du vill hitta en mer privat tjänst.
  4. Microsoft rekommenderar Internet Explorer 7 eller senare och Safari 4 eller senare, men det fungerade bra för mig i Chrome.

Med tanke på ovanstående begränsningar är jag inte säker när du vill använda det här istället för en tjänst som join.me, som är gratis och har en gratis konferenssamtalsbroslinje också. I kombination med Google Voice Chat kan du få en 100% gratis konferens / webbseminarium med join.me. Kvaliteten kan vara lite bättre med den inbyggda PowerPoint-sändningen, och det är lite tidigare när det gäller att visa deltagare presentationen utan att ge dem en glimt av skrivbordet, men totalt sett är join.me mycket mer mångsidigt och funktion -rik. Men om du letar efter alternativ är PowerPoint 2010 Broadcast Slide Show-funktionen ganska groovy.