Så här kör du Google Chrome Apps på skrivbordet

Google arbetar hårt för att vinna skrivbordet med sin Chrome-plattform, och utgåvan av Chrome-appar till Windows-skrivbordet är ytterligare ett steg i den riktningen. Dessa appar använder Chrome och webbteknologi för att fungera, och de körs utanför webbläsaren, precis som vanliga skrivbordsprogram gör.

Slaget om skrivbordet

Med dessa appar blir Chrome-webbläsaren en appplattform, en som kan köras på olika operativsystem, vilket ger samma appar på alla. Medan stationära appar för närvarande bara är tillgängliga för Windows och Chromebook har Google lovat att det snart kommer att göra dem tillgängliga för Mac och Linux.

På så sätt kan du synkronisera data i dina appar om du använder olika datorer (även olika plattformar). Du får i princip samma erfarenhet, oavsett vilken plattform du använder. Enligt en projektledare som ansvarar för Chrome Apps, citerad av The Verge, är skrivbordet bara början, eftersom mobilen är nästa steg i Googles planer.

Bortsett från användarna, bör utvecklare också dra nytta av detta, eftersom de kan bygga samma app för alla plattformar, vilket sparar tid och pengar.

Hur det fungerar

Du behöver inte göra något speciellt för att kunna använda Chrome-stationära appar. Du behöver bara vara inloggad på ditt Google-konto och få åtkomst till de specifika skrivbordsapparna i Google Chrome Webshop.

När du har installerat en app installeras en launcher, så att du kan hantera dina Chrome-appar. Installationen görs på samma sätt som det skulle vara för någon annan vanlig Chrome-app.

När du har installerat en ny app, är det startaren. Skillnaden är att dessa appar körs i separata fönster, utanför webbläsaren. För att få en bättre idé, kolla in denna skärmdump av WeatherBug-appen nedan.

Apps uppdateras tyst, så du har alltid den senaste versionen.

Apps

Jag har spelat med några av dessa appar, och här är några av vad jag har hittat. Bortsett från GoWeather, var jag glad över att hitta en Chrome desktop app för Pocket. Det gör det lättare att se sparade artiklar, utan att behöva komma åt Pocket s webbplats för det.

En annan app jag har installerat är Gliffy, som kan användas för att skapa diagram snabbt.

Google har också inkluderat en Google Keep-klient, så du kan titta på de synkroniserade noterna och göra-listorna som du har skapat och lägga till nya.

En annan app jag hade kul med är tills AM. Det är i grunden ett mixningsbord med två skivspelare och effekter för båda. Du kan leka med låtar och låta dem låta annorlunda. Om du inte har någon musik på din dator kan du använda spår av SoundCloud eller Google Drive.

Eftersom du måste ha lite roligt, finns Cracking Sands Racing, ett beroendeframkallande tävlingsspel med många nivåer att slutföra och ganska bra grafik.

Slutsats

Eftersom Google investerar mer och mer i sin Chrome-plattform, kommer Chrome-stationära appar att spela en viktig roll. Bortsett från det, har tanken på att ha samma gränssnitt på olika plattformar en ganska vädjan till det. Nya appar läggs till regelbundet, så kolla ofta och du är säker på att hitta något som är användbart.

Har du provat dessa nya stationära appar? Lämna en kommentar och berätta din erfarenhet.