Gör Kindle Fire Safe för dina barn

När du får din Amazon Kindle Fire i posten är den redan inrättad för ditt Amazon-konto - inklusive ditt kreditkort. Om du har unga i ditt hus, använd dessa steg för att barnsäkra din Kindle Fire.

Aktivera Låsskärm

Om du vill säkra dina data och inte låta dina barn komma in i din Kindle Fire i första hand, sätt in ett Låsskärmslösenord.

För att göra detta, hämta huvudmenyn på huvudskärmen och tryck på Mer.

På skärmen Inställningar trycker du på Säkerhet. På nästa skärm sätt på Lås skärmslösenord.

Skriv in ett hemligt lösenord två gånger.

Då nästa gång någon försöker låsa upp din Kindle Fire, måste de känna till ditt lösenord. Det här är ett effektivt sätt att se till att ingen förstörs med din surfplatta först.

Aktivera WiFi-kodlås

Om du låter dina barn använda din Kindle Fire för att spela spel eller titta på filmer, vill du definitivt inte att de slår upp en stor kreditkortsregning. För att förhindra att de har tillgång till Internet, skydda lösenordet WiFi-anslutningen.

Gå till Inställningar och tryck på Begränsningar.

På skärmen Begränsningar ställa in Aktivera begränsningar till PÅ.

Du uppmanas att skapa ett lösenord genom att skriva in det två gånger. Då kommer du tillbaka till skärmen Begränsningar. Ange lösenordsskyddad WiFi till ON.

Utan WiFi-lösenordet kommer det inte att finnas någon Internetanslutning.

Sedan när du vill använda WiFi, skriv bara in ditt begränsnings lösenord och surfa bort via silkes webbläsare.

Ta bort olämpligt mediainnehåll

Nu när du har din Kindle Fire låst, finns det förmodligen olämpliga låtar, spel och filmer som du har haft på enheten. Vid det här skrivandet finns det inget sätt att begränsa appar eller digitala medier - som på iPad. Vad du kan göra är att radera det innehåll du inte vill att dina barn ska se.

Långt tryck på den tvivelaktiga sången, film eller videospel tills följande skärm kommer upp. Tryck på Ta bort från Enhet.

Tryck sedan på Ja när meddelandet Bekräfta radering visas.

Om inte du har laddat innehållet till din Kindle Fires lokala enhet lagras innehållet i molnet. Så ingen oro för att förlora den. Du kan bara ladda ner det igen.

Beroende på vad du har på din Kindle Fire, kanske du vill ta bort objekt från karusellen eller ta bort objekt från startskärmen.

Denna metod är tråkig men effektiv. Förhoppningsvis kommer vi i nästa Kindle Fire-uppdatering att se bättre kontroller för att begränsa innehållet.