När du köper en ny dator, kolla in Microsoft Signature Editions

När du köper en ny dator handlar en stor irritation om den löjliga mängd crapware som följer med den. Från begränsade försök av McAfee eller något annat antivirusprogram som du aldrig kommer använda, till dåligt utformad backupprogramvara skapad av tillverkaren.

Du kan självklart köra ett program som den kostnadsfria verktygen Revo Uninstaller, eller PC Decrapifier, som kommer att bli av med allt det förinstallerade skräpet. Eller gör en ren installation själv - men det tar tid och arbete.

Du köpte inte den nya datorn så att du kunde börja sätta upp den och sedan tillbringa timmar som arbetar med att bli av med blocket. Och det är här Microsoft Signature Edition-datorer kommer in.

Microsoft Signature Edition-datorer

Microsoft erbjuder en signaturlinje av datorer i sina nätbutiker och butiker som erbjuder en ren installation av Windows, ogiltig från crapware och testprogram. Vad Microsoft gör är att köpa populära modeller av datorer på marknaden, gör en ren installation av Windows, och garanterar ingen tredje parts skräp.

Utan all den extra skiten startar din nya dator och fungerar mycket snabbare. Företaget har nu tabletter, allt-i-ett och 2-i-1-datorer under signaturlinjen. Du måste fortfarande köra Windows Update utanpå-lådan, men det är ingenting jämfört med det antal arbeten som krävs på en dator utan signatur.

Nyligen köpte jag en Signature line PC. Det är en Lenovo Flex 2 15 (visas nedan) som följer med Windows 8.1 installerat rent. Det är en anmärkningsvärd förbättring jämfört med samma dator som jag skulle få hos Best Buy eller någon annan återförsäljare. Självklart använder jag detta som en ny Windows 10-testdatorn, och det gör det lättare att göra uppgraderingen via Windows Insider-programmet. Förresten, om du vill se vad som är nytt i den senaste versionen av Windows 10, se till att du tittar på vår Visual Tour on Build 9926.

När jag köper en ny dator ska jag vanligtvis bara göra en ren installation själv, men med dessa är den redan klar och tillåter mig att få den installerad och redo att användas mycket snabbare. Plus priserna är jämförbara med andra stora boxaffärer och online-återförsäljare.

Observera också att vi rekommenderar att du använder Ninite.com för att installera alla dina favoritfria och Open Source-program på din nya dator. Det är en webbplats som låter dig installera all programvara utan några verktygsfält eller annan skräp - mycket bättre än att bli bombarderad med crapware från t.ex. CNET: s Download.com.

Kolla in Microsoft Signature PC och Tabletter