Hur man spelar spel med den nya Google Chromecast

Om du har en ny Google Chromecast för semestern, vet du att du kan använda den för att njuta av alla typer av video och musik från webben på din TV. Men en av de förbises funktionerna är att du kan använda den för att spela spel också.

Spelar på den nya Chromecast

När du har installerat och konfigurerat din nya Chromecast, går du till Chromecast Store på Android eller iOS-enheten för att hitta de spel du vill installera.

När du startar ett spel varierar metoden för att stråla den till din Chromecast. Till exempel, i skotten nedan är cast-knappen för Monopoly klart uppenbar, men för ett pokerspel jag installerat är knappen i spelets inställningsmeny. Naturligtvis kommer platsen att variera om du använder en iPhone eller iPad.

När du har valt Cast-knappen väljer du Chromecast på nätverket som du vill stråla spelet till och börja spela.

Förvänta dig inte att spela några komplexa spel som Call of Duty, dock. Det fokuserar på de mer avslappnade spel som Monopol, Angry Birds och andra. I själva verket, i tid för semestern, Google lagt till fler familjevänliga titlar inklusive brädspel som Scrabble Blitz, Risk och Yahtzee Blitz.

Att spela på set-top-boxar som Apple TV och Amazon Fire TV är för närvarande en trend. Medan set-top-boxarna är mer allvarliga när det gäller spel, inklusive att ha separata spelkontroller, huruvida spel på Chromecast fortsätter att utvecklas, återstår att se. Men för bara $ 35, det erbjuder en hel del underhållning och roligt.

Med tanke på set-top-rutorna är det värt att nämna att Google har en, Nexus Player. Det har också en kontroller du kan köpa separat, och du kan spela flera olika speltitlar på den.