Dropbox stänger av brevlåda och karusell

Dropbox har beslutat att avbryta både post- och foto-tjänster från och med 26 februari respektive 31 mars 2016. Mail är ett tufft företag att komma in i med etablerade tjänster som Gmail och Outlook.com som redan leder vägen.

Fototjänster är svåra också. Google ger bort nästan oändliga mängder lagringsutrymme genom sin Google Photos-app. Även om Microsofts OneDrive-lagringspolicy fick lite värme, är det fortfarande ett utmärkt sätt att spara bilder automatiskt från vilken mobilplattform som helst. Dupliceringstjänster på etablerade marknader dessa dagar är en riskabel verksamhet. För Dropbox var upptaget bara inte där och därför beslutade företaget att avbryta båda tjänsterna.

Dropbox Stänger av brevlåda och karusell

Dropbox meddelade följande på sin blogg:

Att bygga nya produkter handlar om att lära sig så mycket som det handlar om att göra. Det handlar också om tuffa val. Under de senaste månaderna har vi ökat vårt lags fokus på samarbete och förenkling av hur människor arbetar tillsammans. Mot bakgrund av det har vi gjort det svåra beslutet att stänga av Carousel och Mailbox.

Dropbox planerar att rädda vissa delar av båda tjänsterna och integrera dem med sin kärnlagringsverksamhet.

Vi tar nyckelfunktioner från Carousel tillbaka till den plats där dina bilder bor i Dropbox-appen. Vi använder också det vi har lärt oss från brevlådan för att skapa nya sätt att kommunicera och samarbeta på Dropbox (du kan se tidiga tecken på detta fokus med Paper).

Carousel introducerades i april 2014 som en fristående app för lagring och delning av dina foton. Med populariteten för Dropbox-appen var det hopp om att framgång kunde dupliceras genom andra tjänster. Postlåda, förvärvad 2013, fokuserade på enkelhet med gester för visning och hantering av dina e-postmeddelanden. Appen genererade mycket buzz med miljoner på en väntelista för appen. Appen stödde dock bara iCloud och Gmail.

Om du använder karusell kommer dina foton fortfarande att finnas i mappar på Dropbox. Du kan läsa mer om Dropbox Carousel Blog.

Om du har använt brevlåda kan du kolla in vanliga frågor med verktyg och instruktioner för att exportera dina mailuppgifter på http://www.mailboxapp.com/faq/.