Vad är nytt i IOS 9.3 och ska du uppgradera?

Till skillnad från tidigare mindre revisioner av Apples iOS har iPhone-tillverkaren lagt till fler funktioner i den senaste uppdateringen. Den senaste versionen, 9.3, introducerar en mängd funktionalitet som människor skulle förvänta sig i en större version. Medan uppdateringen fortfarande fokuserar på buggfixar och stabilitet är den nya uppdateringen svår att motstå. Låt oss kolla in några av de nya funktionerna.

Nya funktioner i iOS Version 9.3

Den nyaste nyckeln till iOS 9.3 är Night Shift. Det minskar mängden blå ljusexponering från skärmen på skärmen på natten. Jag skulle beskriva Night Shift mer som en hälsovinst som fokuserar på att minimera de negativa effekterna av din iPhone eller iPad-skärmens ljusstyrka när du sover.

När den är aktiverad kommer Night Shift att ändra iPhone-skärmens ljusstyrka till en varmare, gulaktig nyans som gör det lättare för dina ögon på natten. Funktionen vet när du ska stänga av den gula nyansen och sedan gå tillbaka till rätt färgtemperatur under dagen. Du kan också konfigurera funktionen för att sparka in vid en viss tidpunkt.

För mer om hur du aktiverar det, kolla in vår artikel: Så här aktiverar du nattskift på iOS 9.3 för att minska ögonstammen.

Night Shift fungerar bara på iPhone 5s och senare versioner. Det är också begränsat till vissa iPad-modeller, inklusive Air, Air 2, Mini 2, 3, 4, iPad Pro och iPod Touch 6: e generationen.

Denna typ av förmåga är inget nytt eftersom Windows, Linux och Mac-användare har använt tredjepartsverktyget heter f.lux i flera år. F.lux gör samma sak för PC eller Mac och ger ytterligare funktioner. Se till att lära dig mer i vår artikel hur du konfigurerar och använder f.lux.

Många inbyggda iOS-appar innehåller nu stöd för Quick Actions, 3D Touch-funktionen exklusiv för iPhone 6s. Appar som Inställningar, App Store, iTunes Store, Kompass och andra erbjuder nya kontextuella funktioner när du trycker på dem på startskärmen. Inställningar kan till exempel nå Bluetooth, Wi-Fi och Batteri.

Andra anmärkningsvärda förbättringar som läggs till iOS 9.3 inkluderar:

 • Redesigned Notes-app med lösenordsskydd.
 • Health app innehåller app förslag.
 • Apple News har nu 50 miljoner aktiva användare. Appen är mer personlig med funktioner som toppnyheter och trending ämnen.
 • Biluppspelningsstöd innehåller nya funktioner som närliggande för att hitta bensinstationer och restauranger.
 • IOS innehåller bättre stöd för Utbildningsmiljö vilket gör det enklare att dela och hantera iPads.

Bug fixar

Förutom de nya funktionerna innehåller iOS 9.3 också betydande buggfixar.

 • Åtgärdar ett problem där manuell ändring av datumet maj 1970 eller tidigare kunde förhindra att din iOS-enhet startar efter en omstart.
 • Lösningar som kan förhindra att vissa iCloud-säkerhetskopieringar slutförs
 • Lös ett problem för vissa användare där hälsodata var ofullständig efter att ha återställts från en iCloud Backup.
 • Lös ett problem där ett felaktigt batteriprocenttal kunde visas
 • Adresserar ett problem som hindrade iMessage eller FaceTime-aktivering för vissa användare
 • Adresser ett problem som kan förhindra att iPhone-gränssnittet visas när du tar emot ett telefonsamtal
 • Åtgärdar ett problem som möjliggjorde överordnade begränsningar som gäller för datautbyte
 • Åtgärdar ett problem som orsakade anmälningsinställningar att visas i appen Vakt för appar som inte var installerade på Apple Watch

Ska du uppgradera till iOS 9.3?

Som med alla större operativsystemuppgraderingar gör det inte ont att vänta lite och se om några problem rapporteras. Jag har inte stött på några problem med det sedan uppdatering tidigare idag. Jag var tvungen att logga in på mitt iCloud ID igen för att uppdatera vissa inställningar. Erfarenheten var nästan som att skapa en ny iPhone, förutom, allt var där jag lämnade den. Övergripande, men jag rekommenderar att du uppdaterar endast säkerhetsuppdateringarna.

Vad tar du med? Har du uppgraderat till den senaste versionen av IOS på din enhet? Låt oss veta vad du tycker om det i kommentarerna nedan.