Introduktion till One Touch RememberTheMilk Genväg för generatorer för iPhone

Precis som många en upptagen person som har för mycket på sig, är jag alltid på jakt efter en bra "hink" för att samla alla mina "saker" ( GTD-geeks kommer att känna igen dessa som faktiska tekniska termer ...) . Jag har flitat mellan luddite-lösningar som Hipster PDA och en enkel TXT-fil och mer allvarliga appar som Evernote och Toodledo, men jag fortsätter att komma tillbaka till RememberTheMilk.

Faktum är att jag har haft ett RememberTheMilk Pro-konto i ungefär ett år nu. Ursprungligen var anledningen till att jag uppgraderade från RTM Free till RTM Pro att den senare gav dig tillgång till iPhone-appen ( RTM iPhone-appen är nu tillgänglig för RTM-gratis konton ). Men även då hittade jag iPhone-appen något tungt som ett samlingsverktyg. Det fanns bara för många knapptryck, säg om jag ville snabbt skriva ett boknamn eller matvaruobjekt i mitten av konversationen utan att spendera för mycket tid att fiska med min telefon. Som sådan befann jag mig ofta med hjälp av e-postfunktionen för RTM, snarare än själva RTM iPhone-appen. Sammantaget är det mindre steg att gå från idé till inkorg, inte många mindre, men när samlingen är kritisk, är det en extra touch. Det här är mer en fråga om du använder RTM tillsammans. Med RTM kan du också skicka andra uppgifter, men det är lite av en lång process från iPhone-appen själv.

Så, jag slängde ihop ett snabbt skript som låter dig lägga till en snabbkortsgenväg till din iPhone-startsida ( eller verkligen någon smartphone som låter dig lägga bokmärken på startskärmen ) som automatiskt tar upp ett tomt e-postmeddelande med din eller någon Annans RTM-inkorgs e-postadress i fältet Till:. Det är egentligen bara en lösning för det faktum att du inte kan skapa ett bokmärke i Safari för en mailto: länk och lägga till det på din startsida ( du måste ha en sida öppen i Safari för att lägga till den på din startsida ). Vad det gör är att skapa en sida som automatiskt laddar mailto: -länken med din RTM-inkorgs-e-post, så att du kan lägga till den sidan på din hemskärm istället.

Det tar bara tre steg att ställa in det, och därefter kan du börja skicka uppgifter till din RTM-inkorg med bara en knapptryckning.

Steg 1

Logga in på RememberTheMilk.com och klicka på Inställningar och välj Info . Notera din inkorgsadressadress .

Steg 2

Ange ditt RTM Användarnamn och koden som följer plusskylten i lämpliga rutor på rtm.jackbusch.com och klicka Generera .

Steg 3

Bekräfta din RTM Inbox Email och följ länken som genereras. Klicka+ tecknet i Safari och välj Lägg till hemskärm .

Nu, när du vill skicka en tanke eller en uppgift till din inkorg, berör du bara på startskärmens genväg som du just skapat och anger namnet på uppgiften i ämnet.

Det är självklart inte den bästa lösningen, och det sparar inte dig en enorm tid. Men om du har en BlackBerry, Android eller Windows Mobiltelefon ( som inte innehåller gratis RTM-appar ) kommer det här särskilt att vara till nytta. Plus, du kan skapa snabbvits-snabbkommandon för flera konton. Så, om du ville ha en "Tilldela uppgift till Johnson" -knappen och en "Tilldela uppgift till Roger" -knappen, kan du göra det.

Prova det och låt mig veta vad du tycker - det här är det första PHP-skriptet jag har lagt ihop ( jag lär mig själv PHP och MySQL genom att ta handledning på Lynda.com-rekommenderar ), så jag föreställer mig där finns utrymme för förbättringar. Om du inte vill besöka min webbplats varje gång du använder den här genvägen kan du ladda upp den till din egen server. Ladda ner källan till min RememberTheMilk iPhone One-Touch-genväggenerator här.

Du kan också se hur det fungerar innan du försöker det genom att titta på videon i slutet här.

Det är inte att det behöver någon ytterligare förklaring. Jag ville bara visa upp den här fantastiska Cydia-appen som jag fick kallad DisplayRecorder, som låter dig göra iPhone screencasts. Väl värt $ 3 eller så dollar jag tillbringade. Förvänta dig mer groovy iPhone tutorials inom en snar framtid!
">