Microsoft uppdaterar Windows 8 / RT Xbox Music App och More

I Microsoft-klackarna uppdaterar de inbyggda programmen Mail, Kalender och Folk för Windows 8 för två dagar sedan, Windows 8 och RT-användare får nu en stor uppdatering för Xbox Music från Windows Store. Uppdateringen ger mycket mer funktionalitet och övergripande förbättringar av användbarheten.

Xbox Musikuppdateringar

För närvarande är Microsofts Xbox Music-tjänst förvirrande minst sagt. Förhoppningsvis kommer de nya appuppdateringarna att tillåta användare att ta kontroll över sina musiksamlingar och prenumerera på streaming musik som erbjuds via Xbox Music Pass. Några av de mer anmärkningsvärda funktionerna importerar iTunes-spellistor, ändrar musikvolymen i appen och enklare sökning.

Från Microsoft Release Notes:

- Zooma ut och zooma in med fingrar eller mus för att hitta musik i din samling (semantisk zoom)
- Visa din samling med vad som finns på datorn och vad som är tillgängligt i molnet (tillgängligt i regioner med Xbox Music Pass)
- Låt dig ändra appvolymen
- Typ att söka, var som helst i appen
- Importerar dina iTunes-spellistor
- Visar artisternas senaste album på högsta artistersidor (finns i regioner med Xbox Music Store)
- Visar relaterade artister för en viss artist (finns i regioner med Xbox Music Store)
- Låt dig redigera din lista med nuvarande musik
- Låter dig spara spellistor på din nuvarande musik
- Flera användbarhetsförbättringar
- Ytterligare mindre korrigeringar

En annan anmärkningsvärd uppdatering som påpekar Xbox Music är Music Matching är mycket lättare. Tidigare kunde du matcha låtar manuellt via Musik i molnet.

Nu kan du automatiskt matcha hela din samling. Observera att musiken du matchar behöver existera i Xbox Music Store. Det här fungerar som Amazon Scan and Match, Google Music Scan och Match och iTunes Match.

När du matchar din musik öppnar du Inställningar i Xbox Musikinställningar och du kan aktivera den automatiskt för att lägga till matchade låtar på varje dator.

Det är kul att se att Microsoft flyttar aggressivt med uppdateringar och förbättringar för Windows 8 moderna apps. Dessa appuppdateringar är precis vad Windows-entusiaster hoppades på med Windows 8. I motsats till den gamla Microsoft-modellen för att släppa ett OS var tredje år och tillhandahålla Service Packs undervejs. I själva verket, om du inte hört, läckte en tidig byggnad av nästa iteration av Windows 8-koden "Blue" ut online i helgen. Även om en tidig byggnad visar det att uppdateringar till Windows 8 kommer att bli mycket mer än bara "underhuven" förbättringar. Du får faktiskt förbättringar i utseendet på det moderna / tunnelbanestiliga gränssnittet, liksom den välbehövliga funktionaliteten.

Ytterligare Windows-appuppdateringar

Jag såg också uppdateringar igår kväll för Xbox Games, Xbox Video-appar. Också Xbox SmartGlass-appen - som du kan använda på en Surface, iPad och Android-tablett - fick en uppdatering. Uppdateringarna till dessa appar är inte lika robusta som Xbox Music, men är allmänna förbättringar av prestanda. Annat än Xbox Music uppdateringen varierade tillgängligheten av dessa uppdateringar mellan mina Windows 8-datorer och Surface RT. Men jag skulle förvänta mig att de skulle rulla ut till dem alla snart.

Om du är ny i Windows 8 eller RT, kolla in vår artikel om hur du uppdaterar Windows 8 Apps via Windows Store.