Vad är msseces.exe och msmpeng.exe?

Windows 7 har ett stort antal nya processer som körs i bakgrunden du kanske inte känner igen. Msseces.exe och msmpeng.exe är två av vilka även några av de mest erfarna Windows veteranerna kan lämnas ifrågasättas. Så vad är det för dem?

Microsoft introducerade dessa två processer med sin nyligen genomförda säkerhetssäkerhetspaket för Microsoft Security Essentials. Oroa dig inte att de inte är virus! Om du inte har testat Microsofts Security Essentials, föreslår jag att du tar en titt! Det är en fri säkerhetspaket som skapades av Microsoft för att hålla virus, skadlig kod och spionprogram borta från din dator. Vi har täckt den i flera groovy artiklar, kolla in dem! För nu, låt oss ta en titt på dessa två groovy processer.

Vad är msseces.exe

Msseces.exe är den process som används för att köra det grafiska användargränssnittet för (MSE) Microsoft Security Essentials. Utan denna process skulle du inte kunna justera några av inställningarna i MSE, och du skulle inte kunna se varningar från nya hot mot skadliga program. Om du tittar på den här processen i Aktivitetshanteraren ser du den relativa beskrivningen av vad den här processen gör.

Du kan avsluta den här processen, och MSE ska fortfarande fortsätta springa, tyst. Du kommer inte att kunna se några popup-varningar om Microsoft Security Essentials hittar ett problem. Men det finns ingen anledning att avsluta denna process i första hand. Minneskortet är ganska litet och det är en helt säker del av Microsofts gratisprogramvara för antivirusprogram.

Vad är MsMpEng.exe

MsMpEng.exe kan eller inte alltid vara synligt eftersom det ibland kör som en dold process. MsMpEng.exe är kärnprocessen för (MSE) Microsoft Security Essentials. Denna process används av både Windows Defender och MSE, så det är en gemensam process. Den kommer alltid att springa i bakgrunden och brukar inte använda för mycket minne om du inte utför en systemskanning.

Efter en noggrann undersökning med ProcessExplorer (den app vi pratade om i svchost.exe-artikeln) kan du se att den härrör från filplatsen C: Program FilesMicrosoft Security Essentials.

Om den här processen någonsin stängs kommer msseces.exe att varna dig med ett varningsmeddelande om att du ska starta om det. Du kan ignorera det här meddelandet om du vill, och MsMpEng.exe kommer att startas om oavsett efter en kort tid om du inte har installerat en annan antiviruslösning.

En del av bra datorsäkerhet är att veta vad som körs på ditt system hela tiden. För mer tips om datasäkerhet kolla Mrgrooves säkerhetsguide!

Frågor, kommentarer? Vänligen skriv dina tankar nedan i kommentaren rutan eller gå med i de många diskussionerna i forumet gratis community.