Vad är LogiOptions.exe (UNICODE) och är Process Safe?

Så, du tittar genom Task Manager och du ser processen LogiOptions.exe. Du kanske undrar: Är den här processen säker? Är det sakta ner min dator? Eller kan jag ta bort det utan att bryta Windows?

Denna process körs när du har ett Logitech-tangentbord och en mus installerad. Det är inte en viktig körbar fil för Windows OS. Som processnamnet antyder är LogiOptions.exe (UNICODE) ansvarig för hantering av alternativ för ditt Logitech-tangentbord eller mus. Det startar automatiskt vid start, men det behöver inte tas bort, det gör inte ditt Logitech-tangentbord eller mus värdelös.

Den här processen kan köras på Windows 10, 8.1 och Windows 7. Det har inget synligt fönster och signeras digitalt av Logitech, så det anses vara säkert. Det orsakar relativt få problem och finns i C: \ Programfiler på din hårddisk eller SSD.

Med detta sagt är det möjligt att malware till maskerad som LogiOptions.exe. Om processen använder en ovanlig mängd minne eller CPU, och det verkar inte vara digitalt signerat, bör du ta bort det.

Om du har problem med det kan du öppna Kontrollpanelen och avinstallera hela Logitech Options-programmet. Om du inte längre använder ett Logitech-tangentbord eller en mus, är det meningsfullt att städa upp det här programmet. Även om små, LogiOptions.exe förbrukar lite minne.

Om du behöver en snabb titt på vad en process är, högerklickar du på den och väljer sedan Sök på nätet. För mer om det, läs vår artikel om hur du får reda på vad en Windows-process gör det enkla sättet.

För mer om Windows Processes, kolla in vårt arkiv här.