Så här Lösenord Skydda en mapp i Windows på det enkla sättet

Du kan ha mappar på din dator som behöver gömma sig från nyfikna ögon. Det finns några sätt att skydda dem, och det här är ett enkelt sätt att låsa och dölja dem. Du kan packa mappen i ett arkiv och lösenord skydda det, men jag hittar det här praktiska gratis verktyget mycket lättare.

Jag kallas Lock-A-Folder, som, men inte längre stöds, är enkel och effektiv. Först, ladda ner och installera Lock-A-Folder, härifrån. Se till att du får den senaste versionen, beroende på om du kör 32 eller 64-bitarsversionen av Windows.

När installationen är klar kör programvaran. Du kommer att bli ombedd att välja ett huvudlösenord - välj klokt. Du kan ändra det efteråt, men du behöver huvudlösenordet för att kunna välja en ny.

Så här låser du en mapp och väljer den mapp som du vill låsa och avsluta. Mappen är nu låst och visas inte i filhanterare - inte ens om du har dem inställda för att visa dolda och systemfiler.

För att låsa upp en mapp, starta LocK-A-FoLdeR, skriv in ditt lösenord och klicka på Lås upp vald mapp. Det finns också ett räddningscenter, om det inte finns några låsta mappar i listan och som troligen kan användas efter att du har installerat operativsystemet igen.

Obs! LocK-A-FoLdeR stöds inte längre, men jag kunde framgångsrikt använda den i Windows 7. Det skulle dock inte fungera i Windows 8 - även när jag försökte köra den i Kompatibilitetsläge.