Utbyte - Apples gratis iTunes App i veckan

Den här veckans gratisapp är pussel och sinnsspelet Perchang. Normalt är det $ 2, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdag den 17 november.

Vad är det?

Spelet är bedrägligt enkelt: få marmor i ett hål genom att justera en Rube Goldberg-enhet. Genom att justera en eller två av prylarna går marmor på rätt ställe. På tidiga nivåer är allt du gör justera en hävarm eller en fläkt. Senare i spelet, räkna ut var marmor går är inte så uppenbart.

Spelet har fantastiska 3D-detaljer som du kan lägga in i låg strömläge för att förhindra att det dränerar batteriet. Soundtracket är inte särskilt inspirerande men ger dig lite motivation.

Varje nivå tar högst 60 sekunder. Nivån slutar när du har fyllt behållaren med kulor eller tiden går ut.


Köpet i app på $ 1, 99 lägger till fler nivåer. Om du vill ha mer tid på ett pussel, kan du köpa in-app-köpet genom att fortsätta över fristen. Jag försökte inte heller köpa och förmodligen skulle inte köpa fortsättningen. Halva kulet i ett spel som detta går mot klockan.

Vem är det bra för?

Jag skulle rekommendera detta spel för äldre barn och vuxna som kan lösa komplexa pussel. Jag kunde se att ett yngre barn har problem med att räkna ut hur man ställer upp marmorbanan. Du behöver inte ett A i geometri för att vinna detta spel. Hemligheten är, som vilken maskin som helst, du måste se hur former och vinklar ändrar marmorns bana.

Jag älskade det här spelet! Förändring var en kort skur av roligt när jag hade några minuter att döda. Jag visste att nivån inte skulle ta mer än 60 sekunder. Spelade rensade mig lite och jag fick tänka utanför lådan och in i bollen.

Ska du ladda ner det?

Appen spelade långsamt på min iPhone 5s men var hanterbar. Jag hade inga problem på en nyare telefon. Appen tar upp cirka 350 MB. Jag håller detta spel på alla mina enheter. Till skillnad från andra spel fortsätter jag att underhålla de unga, det här spelet håller jag allt för mig själv. Med 60: e gränsen på nivåer kommer det inte att uppta dem länge. Det här spelet handlar om att tänka och konceptualisera snarare än ren underhållning.