Vad är iPhone Low Power Mode och hur man använder den

Att få en hel dag av ett iPhone-batteri är förmodligen en av de vanligaste klagomålen bland användare. Låg strömläge, en ny funktion i iOS 9, lovar att förlänga batteritiden upp till tre timmar genom att minska funktioner som körs i bakgrunden såväl som nätverksaktivitet.

Hur fungerar Low Power Mode?

När lägre strömläge är aktiverat, är hämtning av e-post, hej siri, uppdatering av bakgrundsapplikationer, rörelseeffekter och animerade bakgrundsbilder avstängda. Om du laddar iPhone-batteriet till 70 procent, stängs strömmen automatiskt av automatiskt. Om du håller enheten nedåt kommer du inte att få några meddelanden.

Hur aktiverar du ett lågt energiläge?

Kontrollera först att du har den senaste versionen av iOS 9 installerad. Gå sedan till Inställningar > Batteri och växla på lågt strömläge. När Låg strömläge är aktiverat blir batteriindikatorn gul. Låg strömsläge kommer att meddela när batteriet är under 20 procent.

Du kan göra ytterligare ändringar av appar inom batterinställningarna, till exempel inaktiverande av meddelanden på en app per app, innan lägre strömläge sparkar in. Apple bekräftade nyligen att stängande körbara apparater inte förbättrar batteriets livslängd. Faktum är att det kan påverka prestanda negativt. Men inaktiverande funktioner som platstjänster och appuppdatering kan hjälpa dig att få mer ut av batterilivslängden.

Starta Inställningar> Allmänt> Bakgrundsappsuppdatering och stäng sedan av de appar som du inte behöver söka efter ny information om Wi-Fi eller Mobildata.

Platstjänster som finns under Sekretess använder GPS, Bluetooth och Wi-Fi-hotspot för att bestämma din plats. Förutom att vara en integritetshändelse, har detta aktiverat upp batterilivslängd. Du kan ändra tillgången till platstjänster på en app från app .

Andra snabba justeringar du kan göra för att förlänga batteriets livslängd inkluderar; reducerar skärmens ljusstyrka, inaktiverar bakgrundstjänster, som inte används som Wi-Fi och Bluetooth.

Sammantaget har Apple lagt till betydande förbättringar av iOS 9 som gör det mer effektivt vid hanteringen av batterilivslängden. Användning av lågt strömläge kan hjälpa till att klämma ut några timmar innan du behöver ansluta den.

För mer om att spara batteriström på dina iOS-enheter, läs vår artikel om tips och tips om batteribesparing för iPhone och iPad.