WeTransfer har nu en Android App

WeTransfer har nu en Android-app och det är lika enkelt och enkelt att använda som webbtjänsten som vi diskuterade här länge.

WeTransfer är en utmärkt tjänst för överföring av stora filer; det är snabbt och extremt lätt att använda. Men jag hoppades alltid att det skulle vara en version för Android så jag kunde använda den medan du är på språng. Varför? Nåväl, för i den kommande eran med 4K-video tenderar filerna som min telefon tar till sig att vara ganska stor och jag står inför ett problem att dela dem.

Tja, det problemet är borta, eftersom WeTransfer har lanserat en Android-app och den andra mobilplattformen - iPhone. Så här fungerar det.

WeTransfer för Android

Avfyra WeTransfer för Android och det kommer att visa en lista med dina foton och videoklipp.

Välj de filer du vill överföra genom att bara klicka på dem.

Sedan börjar du skriva e-postadressen till den vän du vill skicka filerna till. Din Android adressbok kommer att användas för förslag, för att göra saker snabbare.

När du är klar trycker du bara på knappen Överför till höger.

Allt som finns kvar är att vänta på att filerna ska laddas upp. Den tid det tar varierar beroende på din internetanslutningshastighet.

När allt är klart kommer du att få veta och din vän får ett mail med en länk där de kan hämta filerna.

Vad händer om du vill överföra andra filer med appen? Du kan göra det, eftersom WeTransfer blir en del av din telefons delningsmeny. Gå bara till din fil och försök att dela den som du skulle säga, Dropbox och välj WeTransfe istället.

Appen WeTransfer kommer säkert att vara mycket användbar för många människor, eftersom det är lätt att använda och det blir jobbet gjort.

Följande skärmdump är iOS-versionen som för närvarande endast är tillgänglig för iPhone. Appen fungerar praktiskt taget på båda plattformarna.