Så här gör du dina egna offlineinstallatörer med WinRar

På en dag och ålder där upp till 2 biljoner människor får tillgång till Internet varje dag för att handla på nätet, kontrollera e-post, spela spel eller arbete, har många mjukvarudistributörer tagit en Internetanslutning för varje dator som en förutgående slutsats. Som sådan använder utgivare nu onlineinstallatörer för sina applikationer istället för att distribuera programvaran på cd-skivor eller dvd-skivor. Dessa små körbara och installatörer är inget annat än nedladdare som ansluter till Internet för att ladda de faktiska installationsfilerna. Men hur mycket med den lilla andelen människor som fortfarande har datorer utan höghastighetsinternetanslutningar? Även om du sparar installationsprogrammet till en flash-enhet, en cd eller en diskett, är du fortfarande hög och torr när den försöker ansluta till Internet eller ladda ner en 600 MB installationsfil över ett 56 Kbps uppringningsmodem.

Om det här låter som du, frukta inte. Idag visar vi dig hur du skapar dina egna offlineinstallatörer för nästan alla program med WinRar. Dessutom ger vi dig några nedladdningsbara offlineinstallatörer för några av de mest använda programmen på webben.

Du kommer behöva:

  • WinRar - Ladda ner här
  • Programmet som du vill skapa en offline installerare som redan är installerad på en annan dator
  • Grundläggande kunskaper om 32- och 64-bitars arkitektur avseende Windows-programfiler

Lokalisera programfilerna för din applikation

Steg 1

För att börja, kör WinRar som administratör. För att göra detta högerklickar du på genvägsikonen ( eller körbar fil ) och väljer Kör som administratör . ( Hoppa över detta om du kör XP ).

Steg 2

Från WinRAR, navigera till katalogen där programmet du vill skapa en offline installer för finns.

Installationskatalogen för din ansökan varierar beroende på om det är en 32-bitars eller 64-bitars app. Om du inte är säker på om du kör en 32-bitarsversion eller 64-bitarsversion av Windows, klicka på Start och Högerklicka Dator och välj Egenskaper . Det kommer att listas bredvid " System Type ."

För 32-bitars Windows operativsystem kommer dina program att finnas i C: Programfiler

För 64-bitars Windows-operativsystem kommer dina program sannolikt att finnas i C: Programfiler (x86) . Observera dock att 64-bitars Windows-system kan köra både 32-bitars och 64-bitars apps, så om det inte finns i C: Programfiler (x86), kolla in C: Programfiler.

Från den här mappen letar du efter namnet på programmet eller utgivarens namn. Till exempel, om du letar efter Photoshop, kommer det att finnas i Adobe-mappen, dvs C: Program FilesAdobeAdobe Photoshop CS5 . Vissa program finns inte i undermappar, dvs C: Program Files (x86) Opera

Steg 3

Klicka på den mapp som innehåller programmet för att välja den.

Steg 4

Högerklicka på mappen och välj Lägg till filer i arkivet .

Konfigurera din Offline Installer

Steg 1

Fönstret Arkivnamn och parametrar öppnas. Klicka på fliken Allmänt . Markera rutan bredvid Skapa SFX-arkiv .

Steg 2

Klicka på fliken Avancerat och klicka på SFX-alternativen ...

Steg 3

På fliken Allmänt i fönstret Advanced SFX Options ... skriver du mappbanan där du vill att programmet ska installeras i fältet Path to Extract . Du kan välja vilken sökväg du vill, men den mest logiska platsen finns i Programfiler. Du kan skriva in manuellt - för 32-bitarsprogram kommer det att vara C: Programfiler eller C: Programfiler [utvecklarnamn]. För 64-bitarsprogram kommer detta att vara C: Programfiler (x86) eller C: Programfiler (x86) [utvecklarnamn] - eller du kan välja Skapa i "Programfiler" eller skriv % programfiler% i fältet. Det här kommer automatiskt att upptäcka mappen Programfiler på målmaskinen. Obs! Det är inte nödvändigt att lägga till programnamnet, eftersom du kommer att inkludera hela mappen i arkivet.

Se till att du kontrollerar Spara och återställ sökvägar .

Steg 4

Om du vill lägga till installationsanvisningar, anteckningar eller en anpassad ikon kan du göra det på fliken Text och ikon . Denna text kommer att visas när användaren kör offlineinstallatören.

Steg 5

Klicka på OK för att stänga fönstret Avancerade SFX-alternativ . Klicka på OK igen i fönstret Arkivnamn och parametrar för att skapa arkivet.

Testa din Offline Installer

När arkivering är klar visas din offlineinstallatör i målplatsen. Om du inte väljer en, kommer den att vara i samma mapp som källkatalogen.

Testa alltid din offlineinstallatör innan du distribuerar dem till dina vänner, familj, medarbetare och kunder! Hitta dig själv en dator där programmet du arkiverat inte är installerat och testa din installatör där. I mitt test fann jag att Skype fungerar bra med min offline installatör, och jag kan fritt bära den runt på min USB-tumdriven just i fall.

Slutsats

Som du kanske har samlat är det inte en perfekt lösning. I huvudsak gör du bara ett självutdragande arkiv som sparar slutanvändaren från arbetet med att pakka ut filen och välja en katalog. Det finns några fördelar och nackdelar med den här metoden:

Fördelar:

  • Snabbt och enkelt för dig och slutanvändaren.
  • Paketerar alla nödvändiga programfiler i ett enda arkiv för enkel kopiering till en tummin enhet eller CD.
  • Installera filen är en egen exekverbar-ingen anledning att installera WinRAR eller någon annan programvara på måldatorn.

Nackdelar :

  • Den här metoden kanske inte fungerar för alla applikationer eftersom vissa applikationer kräver ytterligare integration i Windows ( dvs. tillgång till systemfiler, ändring av registernycklar i Windows ).
  • Skapar inte automatiskt en genväg på skrivbordet eller i Start-menyn.
  • Programmet kan inte avinstalleras med dialogrutan Lägg till / ta bort program. För att ta bort det måste du radera det direkt från mappen Programfiler.

Förutom att tillhandahålla denna enkla och DIY-metod har vi inkluderat några länkar till offlineinstallatörer för några viktiga program som vanligtvis använder onlineinstallatörer:

Användbara offline installatörer

Produktivitet

Windows Live Essentials 2011: Officiellt fristående installationsprogram från Microsoft.com

Jing Free: Officiell nedladdning från Techsmith.com

Thunderbird: Officiellt fristående installationsprogram från Mozilla.org

Dropbox: Dropbox officiella hemsida nedladdning från Dropbox.com

Sumatra PDF: Officiell fristående installatör från Sumatra PDF: s blogg

Insticksprogram för webbläsare

Flash 10: Ganska snygg hacker-ish .exe-fil eller .zip-fil

Java: Officiellt fristående installationsprogram från Java.com

webbläsare

Google Chrome: Officiell fristående installatör från Google.com

Opera: Officiell fristående installatör från Opera.com

Safari: Officiellt fristående installationsprogram från Apple.com

Måste ha Geeky Apps

CCleaner: Officiell fristående installatör från Piriform.com

ImgBurn: Officiell fristående installatör från Softpedia.com

7-Zip: Officiell fristående installatör från 7-Zip.com

Picasa: Officiellt fristående installationsprogram från Google.com

Evernote: Officiell fristående installatör från Evernote.com

Chatt och kommunikation:

Google Talk: Officiell fristående installatör från Softonic.com

Multimedia uppspelning

foobar2000: foobar2000 officiell hemsida nedladdning

VLC: Officiell fristående installatör från VideoLAN.org

Så där går du! Nu när du har länkar till några av de mest använda friheterna på webben, och en snabb och enkel metod för att skapa din egen, hittar du säkert att installera väsentliga saker på datorer utan eller långsamma Internetanslutningar mindre besvärliga.