Vine för Android är nu tillgänglig, så här använder du den

Vine for Android, är äntligen tillgänglig. Den Twitter-ägda appen låter dig skapa korta loop-videor och ladda upp dem till microblogging-tjänsten. Vi skrev om appen när det kom ut för iPhone, och nu är det en titt på Android-versionen.

Vine för Android

När appen är installerad kan du fortsätta och logga in med Twitter eller skapa ett konto.

När du är inloggad bör du noga börja söka efter några vänner som redan använder Vine, eftersom det inte är så roligt att skapa små videor om ingen tittar på. Använd menyknappen längst upp till höger på appens skärm till Hitta personer.

När du har hittat dina vänner kan du fortsätta och skapa ditt första videoklipp. Det här kan inte vara enklare att göra - klicka bara på kameraknappen längst upp till höger på appens huvudskärm. Håll sedan fingret på skärmen och appen registrerar, stoppar när du tar av den och börjar igen när du har fingret på skärmen igen.

När ditt konstverk är klart klickar du på Slutför, Lägg till en bildtext och dela den.

Du kan också se andras skapelser, med hjälp av Utforsk-funktionen. Om du är användare av Twitter för Android-appen hittar du det här extremt enkelt att använda. Och även om du inte är, har den fortfarande en ganska brant inlärningskurva. Exploring är förmodligen den mest intressanta delen, och du hittar redaktörens val och saker som trender just nu i appen, för att göra det enklare.

Vine med Twitter är en populär tjänst, och det faktum att det nu är tillgängligt på Android kan bara göra det till och med populärt. Det roliga är att, precis som det hände i Instagrams fall, verkar vissa iPhone-användare vara arg på att Vine inte längre är iPhone-exklusiv.