Verizon dödar alla obegränsade dataplaner - säg vad?

Cue Darth Vaders Imperial Death Mars, folk - Verizon dödar farfar. Okej, så kanske jag är lite melodramatisk, men Big Reds tillkännagivande idag att det kommer att göra undan med ensamma "grandfathered" obegränsade dataplaner känns som att förlora en familjemedlem.

På en investerarkonferens i Boston i dag sade Verizon CFO Fran Shammo att transportören lanserar ett "share share" -program i sommar att alla kunder som fortfarande har ett obegränsat datapaket från dagarna 2011 och tidigare när de fortfarande erbjöds kommer att vara migrerade vidare till.

Det innebär att alla Verizon-kunder kommer att flyttas till tiered prissättning under de kommande månaderna - inte mer $ 30 för allt du kan äta.

"Alla kommer att vara på datahandel, " sa Shammo. "När de migrerar från 3G (till 4G LTE) måste de gå till datadelning. ”

Verizons tonhöjd för dataandelplanerna är att kunder kan lägga till flera enheter till en enda plan. Det är bra nyheter för lätta och medelstora datahushåll eller företag som använder 3G och 4G-anslutningar på flera smartphones, tabletter och andra enheter, eftersom det kommer att eliminera behovet av att köpa ett datapaket för varje enhet.

Inga nivåer eller prissättning har ännu släppts, och det är inte klart hur det kommer att skaka ut för Verizon-kunder - som din egentligen - som började på en obegränsad 3G-plan och redan har uppgraderat till en 4G-enhet. Det verkar som om jag antingen får ett oförskämt meddelande någon gång i sommar, frågar mig om att välja en data-hämtningsnivå eller kanske farfar och jag kommer att överleva till min nästa uppgradering.

Via: Fierce Wireless