Titta på Mars Rover Landing på Xbox 360 Plus ett gratis spel

Den senaste Mars Rover, Nyfikenhet, kommer att landa på den röda planeten i helgen. Microsoft samarbetar med NASA TV och kommer att strömma händelsen från Mission Control på Jet Propulsion Laboratory live på din Xbox 360. Det finns också ett gratis Mars Rover Kinect-spel som du kan ladda ner och mer.

Bara skjuta upp din konsol och du kommer se nedräkningen till Mars kakel under avsnittet Hem på instrumentbrädan.

Under Highlights har du flera spännande alternativ, inklusive gratis Kinect-spel, frågesport, bildspel och videor.

Dekningen börjar på söndag kväll klockan 8:30 PT / 11:30 ET. Just nu, om du går in i live sektionen ser du nedräkningen och en fantastisk video om hur NASA landar Rover.

Enligt ett blogginlägg av Xbox Live Major Nelson:

Du kommer att kunna ansluta NASA TV Live från Mission Control på JPL under de sista stunderna före landning. Glöm inte att medan du väntar på det stora ögonblicket kan du spela den gratis Kinect Mars Rover-simulatorn som är tillgänglig för nedladdning och få några prestationer och Gamerscore.

Det fria Mars Rover Landing-spelet kan du testa dina färdigheter när du försöker landa Mars Rover på landningsplatsen på ett säkert sätt. För att spela spelet måste du ha en Xbox Kinect. Det fungerar inte med en kontroller.

Du börjar med att komma in i Mars atmosfär, använd fallskärmen och navigera roveren till landningszonen.

Om du är en hård kärna rymdgeek eller bara nyfiken på "Nyfikenhet" ... det finns mycket här för att hålla dig upptagen, lära dig en sak eller två och ha det mycket roligt i helgen!