Vad är dwm.exe Process och ska det gå?

Vad är dwm.exe och är det säkert eller ett virus? Stor fråga är att du antagligen har öppnat din uppgiftskryssare där du har sett processen kallad "dwm.exe" och nu undrar du vad det är. Det är uppenbarligen att ta upp systemminnet, och dessa korta initialer gör att det ser misstänkt ut. Här ser vi på vad dwm.exe är och varför det körs.

Windows-processen dwm.exe är skrivbordet Windows Manager. Windows använder det för att styra teman, fönsterffekter, aktivitetsfältikoner och nästan allt som helst visuellt tilltalande i Windows användargränssnitt. Det är inte något fel på denna process, så oroa dig inte, det ska vara där. Du hittar dock att många människor kommer att rekommendera att inaktivera det för att öka prestanda, är detta sant?

Desktop Windows Manager använder en nominell mängd minne så jag rekommenderar inte någon drastisk åtgärd mot processen för att bara spara några K minne, särskilt med tanke på att det finns flera andra saker du kan göra som att inaktivera teman stödja och gå tillbaka till fönstren klassiskt tema.

Om du av någon anledning bestämmer dig för att du fortfarande vill bli av med dwm.exe ska jag visa dig hur nedan, men det är verkligen inte nödvändigt om du frågar mig.

Så här inaktiverar du dwm.exe i Windows 7

Steg 1

KlickaStart-menyn och skriv services.msc i sökrutan. Klicka på det tjänsteprogram som visas på listan.

Steg 2

I fönstret för servicehantering, Fönstret Högerklicka på skrivbordet och sedan på Egenskaper.

Steg 3

Klicka på fliken Allmänt i fönstret Egenskaper. Välj sedan Avaktiverad under Starttyp, och under det klicka på Stopp. För att slutföra Klicka på OK .

Nu störs du inte längre av dwm.exe . Om du valde att ta bort det märker du att inaktivera Desktop Window Manager också inaktiverar alla Windows-teman. Det klassiska utseendet är för vissa människor, men för de flesta är det lite tråkigt. Om du bestämmer dig för att du vill återgå tillbaka, gå bara tillbaka till services.msc och sätt starttypen till Automatic på steg 3 ovan.