US Air Force väljer Apple för Flight Manual Upgrade

Vissa kan säga att flygvapnet har sett ljuset. Det är åtminstone det som man antar att USAF bara tilldelade Apple ett kontrakt på 9, 36 miljoner dollar för att passa det med jets med nya iPads.

Enligt Bloomberg citerar militär talesman Captain Kathleen Ferrero kontraktet har tilldelats av Air Mobility Command till Executive Technology Inc., ett datatjänsterföretag i Phoenix.

Tabletterna kommer att ersätta påsar med pappershandböcker som besättningen har haft att göra med upp till denna punkt. Med de nya iPad-tabletterna kommer flygbesättningen helt enkelt att läsa dem på tabletterna. Dessa elektroniska flygpåsar, som de kallas, kommer att göra dem mer effektiva - tills de upptäcker Angry Birds, det är ...

Apple är beryktat för att skimpa på rabatterna även för stora företag, så det är ingen överraskning att amerikanska flygvapnet bara kunde klämma Apple till 13% rabatt (520 vs 599 dollar) trots en orderstorlek som börjar vid 18.000 enheter. Med iPad 3-utlösningen precis runt hörnet skulle du tro att GOV skulle ha fått en större rabatt men affären har utan tvekan varit i verket under en tid. Jag förväntar mig att prissättningen ska tillämpas på den nya iPad 3 på lång sikt.

Nyfiken, men inte nämnt i rapporten, skulle det vara intressant att veta hur mycket flygvapnet spenderar på sina befintliga manualer och arbetsflödet för att hålla dem uppdaterade och ... hur länge det kommer att ta för andra grenar av militären att följa efter. Det skulle också vara intressant att veta hur många jobb som kan påverkas nu när pappershandböckerna går till trä tennisracket och där jobbarna ligger ...?